Kaj vse piše v predporočnih pogodbah zvezdnikov?

21. 3. 2020 | Vir: Story
Deli
Kaj vse piše v predporočnih pogodbah zvezdnikov? (foto: Robert Hepler Collection/Everett/Profimedia)
Robert Hepler Collection/Everett/Profimedia

Zvezdniki dobro vedo, da se življenje ob ločitvi lahko še dodatno zakomplicira, ko so v ozadju nepopisna bogastva. Zato so predporočne pogodbe že utečen standard hollywoodske elite, ki znajo v določenih členih postati prav čudaški dogovori.

Jessica Simpson in Tony Romo

Igralec nogometnega moštva (ameriškega nogometa, da ne bo pomote) Dallas Cowboys je med načrtovanjem poroke z Jessico Simpson v predporočno pogodbo želel dodati še eno klavzulo, ki pa se ni nanašala na premoženje, ampak na telo njegove bodoče žene. V predporočni pogodbi naj bi bilo tako po željah Tonyja Roma zapisano, da Jessica v času zakona ne sme preseči telesne teže 61 kilogramov, če pa slučajno bi, bi si za vsak kilogram nad zapisano težo Tony lastil 500.000 dolarjev njenega premoženja. Jessica se k sreči nikoli ni poročila s Tonyjem, tako da ta bedasta klavzula nikoli ni bila uresničena.

Jessica Biel in Justin Timberlake

Ne vemo, česa se je bala Jessica Biel, a je vztrajala, da je v predporočni pogodbi z glasbenim zvezdnikom Justinom Timberlakom klavzula, po kateri ona dobi 500.000 dolarjev, če jo Justin prevara. Glede na to, da ima gospod Timberlake pod palcem več kot 230 milijonov dolarjev, je to v bistvu precej skrom­na denarna kazen.

Mark Zuckerberg in Priscilla Chan

Kaj bi si želeli v predporočni pogodbi z enim od najbogatejših Zemljanov? Njegova postavka je bila jasna – njegovo premoženje do točke poroke ostane za vselej njegovo, če pa Facebook po poroki pridobi vrednost, si ta presežek ob morebitni ločitvi delita na pol. Je pa svoje pridela tudi Priscilla. V predporočno pogodbo je želela vključiti malce zagotovila, da bo tale zveza tudi naprej ostala vsaj malce romantična. Baje naj bi tako njene postavke bile, da imata en zmenek na teden in vsaj 100 minut časa zase, ki ga ne preživita v stanovanju ali v bližini njegovega podjetja. Ni potrjeno, ali je potem to dejansko bilo vključeno v predporočno pogodbo.

Kim Kardashian in Kanye West

Kanye West je že v hitu Gold Digger vzklikal ‘We want prenup' (Želimo si predporočno). S Kim sta si jo tudi omislila, čeprav je bil Kayne pripravljen, da se tej listini odreče in Kim ponudi vse, kar ima. A je potem na koncu le deloval po nasvetu, ki si ga je prepeval v omenjenem komadu. Njuna predporočna zdaj pravi, da vsako leto zakona Kim dobi 1 milijon dolarjev do dobe 10 let. Če se ločita, obdrži ves nakit in darila, ki jih je prejela od moža. Dodatno je na Kim pisan tudi njun dvorec, čeprav stroške plačuje Kanye. Prav tako ves denar, ki ga Kim zasluži s televizijsko oddajo in modnimi izdelki, ostane na njenem računu.

Steven Spielberg in Amy Irving

Amy Irving je bila leta 1985, ko se je poročila s takrat že uveljavljenim režiserjem Stevenom Spielbergom, še na začetku svoje kariere, ki jo je odmevno začela z nastopom v grozljivki Carrie. Po štirih letih zakona jo je Spielberg zamenjal za novo igralko, ni pa predvidel težav glede predporočne pogodbe. Ta namreč na sodišču ni obveljala, saj je bila napisana na – prtiček! Na koncu je Amy prejela 100 milijonov dolarjev – polovico njegovega takratnega premoženja.

Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones

Kako legendarnega hollywoodskega žrebca zadržiš v domači ogradi? Catherine je stavila na klavzulo v predporočni pogodbi, po kateri ji je Michael dolžan denar, če jo prevara. Še več – Catherine za vsako leto, ko ostane poročena z Michaelom, dobi 2,8 milijona dolarjev. Za Catherine vsekakor zelo dobra kupčija.

Elizabeth Taylor in Larry Fortensky

Elizabeth Taylor je bila abonirana pred poročnimi oltarji. Osem porok je obrnila v svojem življenju, njen zadnji, z gradbincem Larryjem Fortenskyjem, pa je sprožil nemalo pomislekov. 20 let mlajšega Larryja je Elizabeth spoznala med zdravljenjem odvisnosti od alkohola in drog, pred poroko pa sta imela spisano tudi predporočno pogodbo, po kateri bi Fortensky prejel milijon dolarjev, če ostaneta skupaj vsaj pet let. Uganete, kdaj sta šla narazen? Po točno petih letih. Pretkani Larry ali le splet naključij?

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel