Kako izgleda dieta Zlatana Ibrahimovića: Tega prav nikoli ne bo pojedel

15. 5. 2024
Deli
Kako izgleda dieta Zlatana Ibrahimovića: Tega prav nikoli ne bo pojedel (foto: Profimedia)
Profimedia

Izogiba pa se vsem zamrznjenim živilom, tudi sladoledu, testenine pa uživa le redko.

Zlatan Ibrahimović, znan po svoji izjemni fizični kondiciji in dolgi karieri na najvišji ravni nogometa, sledi strogi prehranski rutini, ki mu pomaga ohranjati vrhunsko formo. Njegova dieta je skrbno načrtovana in usklajena z njegovimi potrebami.

Visoka vsebnost beljakovin: Zlatanova prehrana je bogata z beljakovinami, ki so ključnega pomena za obnovo in rast mišic. Redno uživa pusto meso, kot so piščanec in puran, ribe ter morski sadeži, ki so tudi odličen vir omega-3 maščobnih kislin. Beljakovine so prisotne v skoraj vsakem obroku, da zagotovi zadostno količino za regeneracijo in vzdrževanje mišične mase.

Zdravi ogljikovi hidrati: Za energijo se Zlatan osredotoča na kompleksne ogljikove hidrate, kot so kvinoja, rjavi riž, polnozrnate testenine in občasno kruh. Ta živila mu zagotavljajo dolgotrajno energijo, ki je potrebna za njegove intenzivne treninge in tekme. Ogljikovi hidrati so pomemben del njegove prehrane, še posebej v obdobjih, ko potrebuje več energije.

Zelenjava in sadje: Sveža zelenjava in sadje sta stalnica v njegovi prehrani, saj zagotavljata vitamine, minerale in antioksidante, ki pomagajo pri boju proti vnetjem in krepijo imunski sistem. Posebej se osredotoča na listnato zeleno zelenjavo, kot so špinača in brokoli, pa tudi na jagodičevje in citrusne sadeže.

Izogibanje predelani hrani in sladkorjem: Zlatan se izogiba predelanim živilom in prekomernemu sladkorju. Njegova dieta minimizira vnos hitrih sladkorjev in nezdravih maščob, ki lahko vodijo do vnetij in drugih zdravstvenih težav. Poudarek je na svežih, neobdelanih sestavinah. Izogiba se vsem zamrznjenim živilom, tudi sladoledu, testenine pa uživa le redko.

Hidracija: Pravilna hidracija je ključna za vsakega športnika. Zlatan pije velike količine vode skozi ves dan, da ostane hidriran. To je še posebej pomembno med intenzivnimi treningi in tekmami, saj hidracija neposredno vpliva na njegovo zmogljivost in okrevanje. Zlatan Ibrahimović s svojo disciplinirano prehrano dokazuje, kako pomembna je pravilna prehrana za ohranjanje športne uspešnosti in dolgo kariero na vrhunski ravni.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk