Kako je princ Emanuele Filiberto Savojski ljubezen do špagetov spremenil v biznis!

13. 11. 2016 | Vir: Lea
Deli

Vnuk zadnjega italijanskega kralja Umberta II. se je nekaj časa preizkušal v estradnem svetu, zdaj pa je povsem zamenjal poklic. Odprl je prvi mobilni tovornjak z italijansko hrano v Los Angelesu ...

Ideja se je v glavi porajala kar nekaj časa. Potem pa se je 44-letni princ odločil, da bo naredil korak naprej. In tako je nastala špageterija na štirih kolesih, ki jo je poimenoval Prince of Venice. Je modre barve in z grbom njegove družine.

"Rad imam špagete in seks, včasih skupaj. Moje sanje so, da se gol sprehajam po poljih pašta fižola ..." so besede na tovornjaku, ki se vozi po bulvarjih Los Angelesa in ponuja enkratne testenine – od preprostih špagetov po bolonjsko do fetučin s črnim tartufom, solate caprese, mesnih kroglic v omaki s parmezanom ... Zanimivo je, da se po ulicah Los Angelesa vozi okoli štiri tisoč premičnih 'gostilnic', ki jih Američani imenujejo 'food trucks'. Princ Emanuele pa je malce raziskoval in ugotovil, da ni niti ene s pristno italijansko hrano. In čeprav ni med najboljšimi kuharji, se je odločil, da se bo vrgel v posel. Najel je odličnega kuharja iz Milana Mirka Paderna, ki sicer že dolga leta kuha po Los Angelesu. V ponudbi ni pice, le sveže, ročno izdelane testenine. Vse sestavine pa so italijanske. S tem mislimo na moko, olivno olje in tartufe, organsko zelenjavo pa nabavljajo pri lokalnih kmetih. Tako zagotavljajo res najvišjo kakovost, poleg tega so tudi cenovno ugodni, saj na jedilniku ni jedi, ki bi bila dražja od 16 dolarjev. Tovornjak je narejen oziroma prirejen tako, da lahko mimoidoči vedno vidijo, kaj se dogaja okoli štedilnika. Vendar pa zaradi tega posla princ Emanuele ne bo pogosteje v Los Angelesu, saj živi v Monaku s soprogo, francosko igralko Clotilde Courau, in njunima otrokoma.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord