Kako potuje kraljeva družina

Kako potuje kraljeva družina (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
4. 12. 2016

Ko se odpravi na pot kateri od članov kraljeve družine, je to cel projekt. Ni tako, da na primer princ Charles vzame kovček, ga napolni z nekaj oblekami, doda kozmetiko in gre na pot. Ne, v potovanje je vpletena cela vojska ljudi ...

Priprave na potovanje na dvoru so vse prej kot preproste. In predvsem trajajo kar dolgo. Prav nič ni prepuščeno naključju. Začne se s tem, ali gre za poslovno ali zasebno potovanje. No, saj niti ni velike razlike, pri poslovnem gre za sodelovanje tako med dvorom kot državo, v katero bo kateri od članov kraljeve družine potoval. Največji izziv je zagotoviti, da bodo vse obveznosti potekale gladko, brez zastojev, varno in uspešno.

Varnost je na prvem mestu

Vsak član britanske kraljeve družine ima svoja pravila glede varnosti. Vedno so zraven zdravnik kraljeve mornarice in britanski varnostniki. Princ William in princesa Kate pa imata s seboj na potovanju še nekaj članov svojega spremstva, na primer v Avstralijo in Kanado je z njima odpotovalo še 11 ljudi, od osebne asistentke, modne kreatorke, frizerke do varuške.

To niso počitnice

Ko gre na pot član kraljeve družine, se nam zdi, kot da gre na lepe počitnice. Pa ni vedno tako, sploh ko gre na službeno pot. Predvsem je urnik načrtovan do zadnje podrobnosti, na enem mestu se recimo zadržijo največ 40 minut.

Skrivna zaloga pijače

Ko potujeta princ Charles in vojvodinja Camilla, njuni varnostniki diskretno poskrbijo za džin tonik zanj in rdeče vino zanjo.

Posebna prtljaga

Pozabite na kovčke znamke Louis Vuitton s podpisom. Člani kraljeve družine imajo posebej narejene kovčke z monogrami in vsak ima svojo barvo. Princ George ima svoj kovček v modri barvi, seveda.

Postopki na meji

Samo en predstavnik kraljeve družine nima potnega lista. To je kraljica Elizabeta, ki pa mora pri vsaki poti iz Velike Britanije in vanjo vseeno skozi preverjanje identitete. Drugi člani imajo potne liste. Zanje sicer velja posebna obravnava, a vseeno jih na meji čaka standardni postopek.

Priporočamo