Kako se je začel spor med vojvodinjama Meghan in Kate?

Princ Harry je do svoje soproge zelo zaščitniški. (foto: PROFIMEDIA PROFIMEDIA, SPLASH - AKTIVNí) PROFIMEDIA PROFIMEDIA, SPLASH - AKTIVNí
Vir: Lady
23. 2. 2019

Marsikatero dekle sanja, da bi našlo svojega princa in se poročilo v kraljevo družino. 

A treba je vedeti, da tudi na dvoru ni vedno vse samo rožnato. So prednosti, a tudi pomanjkljivosti… S tem, ko sta se vojvodinji Meghan in Kate poročili v britansko kraljevo družino, sta dobili veliko ugodnosti, a po drugi strani sta lahko kar takoj pozabili na zasebnost. Poleg tega sta se morali naučiti, da sta postali glavna tema vsakršnih govoric in tračev. Tako se je zgodilo, da so se v zadnjem času britanski mediji na veliko razpisali o tem, da med njima vlada huda napetost. O tem razpravljajo strokovnjaki za kraljevo družino, ki skrbno sledijo vsem dogodkom v Buckinghamski palači in tudi zunaj nje.

Torej, za napetost naj bi bilo kar nekaj razlogov, med njimi tudi dejstvo, da je Meghan spravila Kate v jok pred poroko, ko je mala princesa Charlotte pomerjala oblekico, ki jo je imela kot deklica, ki je metala cvetje. Potem je bila sprejeta odločitev, da se bosta Meghan in princ Harry selila v Frogmore Cottage.

To bi pomenilo, da ne bi več živela zraven princa Williama in Kate. Ne smemo pa mimo tega, kako se menda Meghan vede do svojih pomočnic. Katie Nicholl, ki jo imajo za veliko poznavalko kraljeve družine, je pred kratkim objavila promocijski video, s katerim je napovedala nov dokumentarni film, česar ni pričakoval prav nihče.

Po njenem naj bi spor med vojvodinjama pravzaprav začela brata princ William in Harry in od takrat gre vse navzdol. William naj bi bil preveč zaskrbljen zaradi naglih bratovih odločitev o poroki. In ker sta si z bratom tako zelo blizu, je William mislil, da lahko mlajšemu Harryju ukazuje in ga opozori, da naj bo bolj previden. Čeprav je šlo za dobronamerne nasvete, ti Harryju niti malo niso bili všeč. Še zlasti ker je do Meghan zelo zaščitniški, je vse skupaj vzel kot kritiko.

Razložil si je, da se brat ne strinja z njegovo odločitvijo za poroko z Meghan in posledično da njegove izbranke ne spoštuje dovolj. Katie je prepričana, da je prav takrat šlo vse le še navzdol. Nov dokumentarec so že prikazali na enem izmed komercialnih programov.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografiji: Profimedia