Kako so zvezo princa Williama in Kate na začetku sprejeli njeni starši?

Kako so zvezo princa Williama in Kate na začetku sprejeli njeni starši? (foto: Profimedia) Profimedia
28. 5. 2019

Kraljeva družina je pogosto v središču pozornosti prav zaradi princa Williama in njegove žene, vojvodinje Kate Middleton. Trenutno pa je v soju žarometov njegov mlajši brat Harry, ki je pred kratkim postal očka.

Sicer pa princ William in Kate veljata za prava ljubljenca britanske javnosti, saj je zelo očitno, da sta pripravljena biti kraljevi par. Sta starša treh otrok, Kate pa je zelo pri srcu Williamovi babici, kraljici Elizabeti II. Britanski mediji trdijo, da jo ima raje kot Harryjevo ženo, Meghan Markle.

Mediji pogosto poročajo o odnosu članov kraljeve družine do Kate, ki ni aristokratskega porekla. A številni so se tudi spraševali, kako je njena družina na začetku zveze sprejela dejstvo, da se dobiva s princem.

Pred časom so se celo pojavile informacije o tem, da je sedanja Williamova tašča oziroma Kateina mama vplivala na njun (začasni) razhod. William je priznal, da se je bal, kako se bo Katein oče odzval, ko jo zaprosi za roko, zato je prekršil tradicijo in najprej svoje dekle vprašal, če bi postala njegova žena. Nato je na vrsto prišel bodoči tast Michael Middelton, ki pa je bil navdušen.

Ko so se v knjigi "William & Kate: The Journey" pojavile informacije, da je Carole Middleton leta 2004 vplivala na prekinitev Kateine zveze s princom, je Buckingamska palača to zanikala. Kate se je pravzaprav bala, da bo zaradi Williama morala svojo družino postaviti v drugi plan, a jo je prav William prepričal, da ne bo tako.

In seveda ni bilo. Še dandanes je princ v odličih odnosih z ženino družino, zelo dobro se razumejo in pogosto gredo skupaj na potovanja.