Kako sta princa William in Harry izvedela, da njun oče vara mamo, princeso Diano

3. 5. 2020
Deli
Kako sta princa William in Harry izvedela, da njun oče vara mamo, princeso Diano (foto: Profimedia)
Profimedia

Princesa Diana se je z Williamom iskreno pogovorila o ločitvi od njegovega očeta, medtem ko je mlajši Harry za celo zadevo izvedel na televiziji.

Pokojna princesa Diana in princ Charles sta prestala bolečo ločitev, ki jo je spremljala svetovna javnost, medtem ko sta bila njuna otroka še majhna. William je bil naravnost zgrožen, ko je Diana v intervjuju spregovorila o razhodu z njegovim očetom zaradi tretje osebe - to je bila Charlesova sedanja žena in takratna ljubica, Camilla Parker Bowles.

Leta 1995 je Diana v intervjuju za BBC dejala, da je skušala princu Williamu iskreno razložiti, kaj se je zgodilo, brez zagrenjenosti in jeze, da bi mu olajšala celotno zadevo. Na njegova vprašanja je odgovarala iskreno, poroča Marie Claire.

"William me je vprašal, kakšen je razlog za razpad najinega zakona. Priznala sem, da smo v tem zakonu bili trije, pritisk medijev pa je bil dodaten dejavnik, ki je vplival na vse to. Čeprav sem še vedno ljubila njegovega očeta, nisem mogla živeti pod isto streho z njim," je dejala Diana. Ni bila prepričana, kako je vse skupaj vplivalo nanj. "To je otrok, ki je vedel, kaj se dogaja, midva pa vrsto let nisva vedela, kako se pravzaprav zaradi tega počuti," je priznala.

Žal pa je mlajši princ Harry za afero izvedel preko medijev, kar je bilo še veliko slabše. Kljub stresu in tesnobi sta imela oba princa mamo nadvse rada, vedno sta bila zaščitniška do nje. "Izguba bližnjega družinskega člana je ena od najzahtevnejših izkušenj, kar se ti jih lahko zgodi," je priznal princ Harry. Po tem, ko je leta 2014 postal pokrovitelj dobrodelne ustanove za otroke, je dejal, da je tesnoba za materinski dan ogromna.

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan