Kako žalostno! Kraljica Elizabeta II. več kot očitno pogreša svojega preminulega soproga, poglejte ta prizor

14. 5. 2021
Deli
Kako žalostno! Kraljica Elizabeta II. več kot očitno pogreša svojega preminulega soproga, poglejte ta prizor (foto: Profimedia)
Profimedia

Kmalu po smrti ljubljenega soproga se je vrnila k svojim dolžnostim, a njena žalost je neizmerna, kar se ji pozna na obrazu.

Kraljica Elizabeta II. je slovesno odprla zasedanje britanskega parlamenta, kar je bila prva njena uradna dolžnost po smrti soproga, princa Philipa. Ob njej sta bila njen najstarejši sin princ Charles in njegova soproga Camilla, ki sta sedela nekaj metrov stran od nje.

Nastal je prizor, ki je marsikoga užalostil, saj se kraljica zdi zelo žalostna in sama. Prav tako je marsikdo opazil, da je v zadnjem času izgubila nekaj kilogramov, kar se ji pozna na obrazu.

kraljica Elizabeta

Običajno je ob takih priložnostih ob njej sedel princ Philip, a zdaj ga ni več. Po njegovi smrti so umaknili tron, na katerem je sedel, namesto tega pa so postavili majhen, okrogel stolček, ki je pogrnjen s slovesnim prtom.

Kraljevi običaji nalagajo, da so kraljevski troni postavljeni za kraljico in njenega soproga. Do te spremembe oziroma umaknitve je prišlo po 120 letih. Tron za soproga je bil postavljen 1901 leta za moža kraljice Aleksandre, kralja Edwarda VII.

Opazovalcem ni ušlo dejstvo, da so v parlamentu vsi nosili zaščitne maske, a kraljica si je tokrat ni nadela. Prav tako ni izbrala ceremonialnih oblačil, temveč je prišla v svoji vsakdanji opravi - v plašču in s klobučkom.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik