Kakšen naziv bo imela Camilla, ko bo princ Charles postal kralj?

24. 11. 2019
Deli
Kakšen naziv bo imela Camilla, ko bo princ Charles postal kralj? (foto: Profimedia)
Profimedia

Prestolonaslednik princ Charles že več kot 50 let čaka, da bo nasledil svojo mamo kraljico Elizabeto II na kraljevem prestolu.

Ko bo postal kralj, lahko pričakujemo, da mu bo njegova žena Camilla, vojvodinja Cornwallska stala ob strani, tudi ona bo takrat dobila nov naziv. Princ Charles in Camilla sta se poročila 9. aprila 2005 in takrat je Camilla dobila naziv vojvodinje Cornwallske.

Po kraljevi tradiciji bi kot žena princa Charlesa morala dobiti naziv valižanska princesa, vendar je obdržala naziv vojvodinja Cornwallska, zaradi spoštovanja do pokojne princese Diane, ki je bila znana kot valižanska princesa (vojvodinja Cornwallska je bil tudi eden od nazivov princese Diane, ko je bila poročena z princem Charlesom).

Javno mnenje o Camili se je v zadnjih letih izboljšalo

Potem, ko je afera med princem Charlesom in Camillo postala javna so številni imeli slabo mnenje o vojvodinji Cornwallski. Vendar se je Camilla v zadnjih letih izkazala za pomembno in všečno članico kraljeve družine.

Camilla naj bi prejela naziv kraljeva soproga, ko Charles postane kralj

Po zadnjih podatkih naj bi Camilla sčasoma dobila naziv kraljeva soproga, ki je običajen naziv za ženo vladajočega kralja. To je tudi naziv, ki ga bo prejela Kate Middleton, ko bo princ William postal kralj.  Leta 2018 so mediji opazili, da je bilo vprašanje o Camillinem nazivu odstranjeno iz uradne spletne strani Clarence House (vendar je bilo odstranjenih tudi nekaj drugih stvari). Razložili so, da se pogosto zastavljena vprašanja redno obnavljajo. Vprašanje ali bo Camilla dobila naziv kraljeva soproga že dolgo ni bilo zastavljeno s strani javnosti, zato so ga odstranili s seznama.

Po vsej verjetnosti bo minilo še kar nekaj časa preden bomo princa Charlesa videli na prestolu, v tem času pa se bo verjetno tudi razjasnilo, kako se bo Camilla imenovala po kronanju njenega moža.

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan