Zdaj je jasno, kje bo Kate Middleton nadaljevala svoje zdravljenje in kakšno je njeno stanje

29. 1. 2024
Deli
Zdaj je jasno, kje bo Kate Middleton nadaljevala svoje zdravljenje in kakšno je njeno stanje (foto: Profimedia)
Profimedia

Vojvodinja Kate Middleton po operaciji že okreva doma.

42-letno valižansko princeso Kate Middleton so v danes, 13 dni po trebušni operaciji, odpustili iz bolnišnice, so sporočili iz palače. Zdaj bo okrevanje nadaljevala na svojem domu v Windsorju, kjer živi z možem princem Williamom in njunimi tremi otroki. "Valižanska princesa se je vrnila domov v Windsor, da bi nadaljevala okrevanje po operaciji. Dobro napreduje," je v izjavi zapisala Kensingtonska palača. "Princ in princesa se želita iskreno zahvaliti celotni ekipi londonske klinike, še posebej predanemu medicinskemu osebju."

"Družina Wales je še naprej hvaležna za dobre želje, ki jih je prejela z vsega sveta," je zapisano v izjavi. Kensingtonska palača je 17. januarja objavila, da je bila princesa Kate prejšnji dan na londonski kliniki podvržena operaciji. "Načrtovani abdominalni operaciji. Operacija je bila uspešna in pričakuje se, da bo v bolnišnici ostala 10 do 14 dni, preden se bo vrnila domov in nadaljevala z okrevanjem," so takrat zapisali v izjavi. "Glede na trenutne zdravniške nasvete se verjetno ne bo vrnila k javnim dolžnostim do velike noči."

"Valižanska princesa upa, da bo javnost razumela njeno željo, da ohrani čim več normalnosti za svoje otroke; in njeno željo, da njeni osebni zdravstveni podatki ostanejo zasebni," se je nadaljevalo v izjavi. "Kensingtonska palača bo zato posredovala informacije o napredku vojvodinje le, ko bodo na voljo pomembne nove informacije."

People poroča, da težava ni rakava in da je 41-letni princ William preložil javne dolžnosti, da bi podpiral svojo ženo med njenim okrevanjem in skrbel za njune otroke, princa Georgea, princeso Charlotte in princa Louisa. Ni opravljal uradnih dolžnosti, medtem ko je bila princesa Kate v bolnišnici, in jih ne bo v prvih dneh njenega okrevanja doma.

Vir, ki je blizu kraljevi družini, je v zgodbi za naslovnico tega tedna ekskluzivno povedal reviji People, da je "smiselno", da si vojvodinja Kate vzame potreben čas za okrevanje, preden se vrne na svoje "delovno mesto". Waleška princesa se je zadnjič javno pojavila za božič, ko se je pridružila članom kraljeve družine na božični maši.  

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk