Kate Middleton je povila dečka

Kate Middleton je povila dečka (foto: profimedia) profimedia
23. 4. 2018

Kate Middleton je rodila tretjega otroka. Ime novorojenčka še ni znano, ob porodu pa je bil prisoten tudi princ William.

Novico o rojstvu otroka so objavili na Twitter profilu kensingtonske palače, novico pa je malce pozneje pred porodnišnico naznanil tudi mestni klicar.

Vojvodinja je rodila ob 12.01 uri oz. 11.01 po lokalnem času. Deček tehta 3,83 kilograma. Kate Middleton in novorojenček se dobro počutita. Princ William je bil prisoten pri porodu, za zdaj pa še ni znano ime novorojenega princa.

Kate Middleton je rodila v zasebni bolnišnici St. Mary v osrednjem Londonu, kjer je rodila tudi princa Georga in princeso Charlotte. Oboževalci so že dneve kampirali pred porodnišnico, v pričakovanju tretjega otroka princa Williama in vojvodinje Kate Middleton.

Dojenček je že šesti pravnuk za kraljico Elizabeto. V vrsti za prestol je na petem mestu, pred njiim pa so še princ Charles, princ William, princ George in princesa Charlotte.

Kraljica je tudi prva, ki izve za rojstvo kraljevega otroka. Rojstvo kraljevega otroka pa bo oznanjeno tudi na posebnem železnem podstavku pred buckinghamsko palačo.

Kot zanimivost naj dodamo, da se je novi princ rodil na isti dan kot je umrl veliki angleški dramatik William Shakespeare. Tudi kot datum rojstva Williama Shakespearja omenjajo 23. april, kar pa ni mogoče z gotovostjo trditi, saj so otroke v krstno knjigo takrat vpisovali tri dni po rojstvu.