Kate Middleton je praznike preživela pri svojih starših

Kate Middleton je praznike preživela pri svojih starših (foto: N. K., Profimedia) N. K., Profimedia
Vir: Story
19. 1. 2017

Daleč od londonskega vrveža je na idiličnem angleškem podeželju, skoraj 100 kilometrov od angleške prestolnice, v vasici Bucklebury odraščala vojvodinja Kate Middleton.

Zdaj družina Middleton, sicer le še oče in mama, živi na prostranem posestvu Bucklebury, prav tako v vasi Bucklenbury, ki je le nekoliko oddaljeno od vaškega jedra ter odmaknjeno sredi gozdov in v nekoliko višjem gričevnatem delu.
Hiša je nekaj deset metrov stran od ceste, kar stanovalcem zagotovi večjo zasebnost.
Posestvo varuje visoka ograja, obdana z zelenjem, tako da je zakrito pred nezaželenimi pogledi.
Katina rojstna hiša v vasici Bucklebury, poimenovana Oak Acre, iz katere so se njeni domači izselili kmalu po odmevni poroki Kate in Williama.

Še danes se rada vrača v to gozdno oazo, kjer sta doma njena starša Carol in Michael Middleton. Njeno rojstno vas smo obiskali tudi mi in našli podeželski dvorec, kjer je Kate z otrokoma in možem preživela lanske praznike. Za Britance je božič eden najpomembnejših praznikov in ogromno je navad, ki so povezane z njim. Tako ni zanemarljivo, da je lanske božične praznike Kate s svojo ljubko mlado družinico preživela prav na domačem posestvu. Navadno jih kraljeva družina namreč praznuje s kraljico v Sandringhamu, a je bilo lani drugače. Kraljica je že pred praznovanjem sporočila, da se zaradi slabega počutja, hudega prehlada, odpoveduje tradiciji, in ni bila na družinskem praznovanju ter ni šla z družino v cerkev.

Zato pa je na svoj račun prišla Kate, ki pa ji je William že pred poroko obljubil, da od nje ne bo zahteval, da vse božične praznike preživi z njegovo družino samo zato, ker je njegova babica kraljica. Z otrokoma Charlotte in Georgeem so tako božič praznovali na posestvu Bucklebury. S Katinimi starši, bratom Jamesom in sveže zaročeno sestro Pippo so obiskali tudi bližnjo cerkev. Pri tem pa je kraljevski parček že drugič prekinil družinsko tradicijo, saj sta s sabo vzela tudi otroka, česar prejšnja leta še nista naredila. Očitno se par na angleškem podeželju, kjer tudi ni toliko paparacev, počuti bolj sproščeno in domače.

Sicer pa je bil ta božič že drugi po vrsti, ki ga William in Kate nista preživela s kraljico, ampak družino Middletonovih. Leta 2012 je namreč Kate trpela zaradi hudih nosečniških slabosti in tako raje kot s kraljevo družino ostala s svojimi domačimi v Buckleburyju. 4,7 milijona funtov vreden podeželski dvorec Middletonovih je za Williama in Kate nekakšna nebesa in zatočišče, kjer so bili tudi šest tednov po rojstvu princa Georgea, ki je zdaj star že tri leta. Takrat je bil dvorec obkrožen z varnostniki in policisti, ki so varovali kraljeve naslednike, danes pa so razmere veliko bolj umirjene in na zunaj nič ne kaže, da za visokimi zidovi preživljajo svoje počitnice kraljeve glave.

Napisala Nina Keder
Fotografije N. K., Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story03/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 03/2017

Story 03/2017, od 12. 01. 2017