Kate Middleton je prvič v roke prijela kačo

Kate Middleton je prvič v roke prijela kačo (foto: Profimedia) Profimedia
22. 2. 2020

Vojvodinja Kate se je odpravila na Severno Irsko, kjer je prvič v življenju v roke prijela kačo.

Na kmetiji Ark se ni ustrašila kače z imenom Sophie. Tik preden je kačo vzela v naročje, je navdušeno vprašala: "Ali ste prepričani, da je to v redu? O moj bog. Ali obstaja način kako jo pravilno držati?"

Dreserka kače Sophie Wrigglesworth je povedala, da prvotno ni imela v načrtu prinesti kačo, saj naj bi se jih vojvodinja bala. Toda vojvodinja je kačo želela videti. Sophie je tudi dodala, da pogosto sprejmejo obiskovalce, ki imajo strah pred kačami.

"Imamo pajke, ščurke in žuželke. Ljudje pogosto rečejo o ne, ne bom se jih dotaknil, potem pa začutijo pogum in se soočijo s svojimi strahovi. Vesela sem bila, da sem vojvodinjo spoznala. Na začetku je bila malce živčna, vendar se je hitro pomirila in zbrala ter vzela kačo v roke."

Kate je bila nad obiskom navdušena. "Kača ima neverjetno kožo. Prvič v življenju sem držala kačo na tak način."

Na enodnevnem obisku se je vojvodinja udeležila vodenega ogleda kmetije, spoznala lastnike ter zaposlene, pogovarjala pa se je tudi z otroki, ki so prav tako obiskali kmetijo. Seveda je povprašala starše, skrbnike in stare starše otrok o izzivih s katerimi se srečujejo pri vzgoji.

Obisk kmetije se je zaključil, ko je vojvodinja razkrila ploščo, s katero so obeležili 30 let delovanja kmetije Ark.

Priporočamo