Kate Middleton jokala v koncetracijskem taborišču na Poljskem

Kate Middleton jokala v koncetracijskem taborišču na Poljskem (foto: Profimedia) Profimedia
29. 1. 2020

Vojvodinjo Kate Middleton je koncentracijsko taborišče na Poljskem močno pretreslo in nanjo naredilo močan vtis.

Kate Middleton in princ William sta leta 2017 obiskala nekdanje koncetracijsko taborišče Stutthof na Poljskem. Tam sta se srečala tudi s preživelimi žrtvami, najdlje pa sta se pogovarjala z danes 89 letnim Manfredom Goldbergom in Zigijem Shipperjem, ki sta preživela omenjeno taborišče.

Goldberg je za ameriško revijo People razkril, da v taborišču ni bil dolgih 72 let in da je zelo okleval, ali naj se tja znova vrne. "To je bila travmatična odločitev, a sem čutil, da se moram s tem soočiti. Počutim se ponosnega, da sem imel priložnost o tej temi razsvetliti kraljevi par."

"Kate mi je zaupala, da sta z Williamom po odločitvi, da obiščeta koncentracijsko taborišče, prebrala veliko tovrstne literature, a da nista bila niti malo pripravljena na tisto, kar sta videla in še manj na tisto, kar sem jima povedal jaz," je dejal Goldberg in dodal, da je Kate večkrat obrisala svoje oči, ki so bile ves čas obiska taborišča solzne.

Letos se je Goldberg udeležil spominske slovesnosti posvečene žrtvam holokavsta v Londonu in se znova srečal s kraljevim parom, ki je nanj pustil močan vtis. Hvaležen jima je za njuno delo in za opominjanje na vse tisto, kar se nikoli več ne sme ponoviti.

Priporočamo