Kate Middleton in kralj Karel sredi hudega škandala, ki se širi kot požar in mu ni videti konca

4. 12. 2023
Deli
Kate Middleton in kralj Karel sredi hudega škandala, ki se širi kot požar in mu ni videti konca (foto: Profimedia)
Profimedia

Vse se zdi, da je izdaja knjige Endgame v Veliki Britaniji povzročila pravi vihar, ki se še nekaj časa ne bo polegel.

Kralj Karel in vojvodinja Kate Middleton sta se v teh dneh znašla sredi rasističnega škandala, vse pa je zanetila knjiga Omida Scobieja Endgame, kjer je bilo med drugim objavljeno, da naj bi sodelovala v pogovorih o morebitni barvi kože sina princa Harryja in vojvodinje Meghan, ki sta takrat pričakovala svojega prvega sina Archieja, zaradi katerega naj bi bili nekateri člani britanske kraljeve družine ves čas na trnih, saj jih je zanimalo, kakšna bo barva njegove kože, ker vojvodinja Meghan Markle prihaja iz rasno mešanega zakona.

Poglejte si, kaj je Luka Dončić odgovoril novinarju, ki ga je vprašal o rojstvu hčerke Gabriele!

Vojvodinja Meghan je v intervjuju z Oprah Winfrey leta 2021 razkrila, da so se v kraljevi družini  večkrat pogovarjali o tem, kako temna bo koža njenega prvorojenca. Povedala je, da ji je te informacije posredoval princ Harry. Ko jo je Winfrey vprašala, kdo je podal te izjave, Meghan ni želela razkriti, češ da bi to "zelo škodovalo" njunemu ugledu.

Scobie je dejal, da je identificiral ljudi, ki so dvomili o Archiejevi barvi kože, čeprav njihovih imen ni navedel v svoji knjigi, saj mu zakoni Združenega kraljestva o obrekovanju preprečujejo, da bi javno razkril kraljevi osebi, poroča Good Morning America. Vendar pa sta bila v dveh odlomkih v nizozemskem prevodu knjige Endgame navedena kralj Karel in vojvodinja Kate, ki naj bi bila vpletena v ta rasistični škandal. Nizozemski založnik Endgame, Xander Uitgevers, je knjigo umaknil s polic in za ABC News izjavil: "V nizozemskem prevodu je prišlo do napake, ki se trenutno odpravlja."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by His Majesty King Charles III (Fanpage) (@hmkingcharlesiii)

Scobie je za ABC News povedal, da napako preiskujejo. "Seveda je izredno neprijetno in tudi frustrirajoče, da nizozemska izdaja knjige Endgame vsebuje ta imena, ki jih nisem omenil v nobeni drugi knjigi in niti ne v rokopis, ki sem ga napisal, uredil in podpisal sam," je za ABC News dejal Scobie. "Zdaj poteka preiskava o tem, kako je do tega prišlo, in veselim se, da bom izvedel več."

Člani kraljeve družine niso javno komentirali Endgame, tiskovni predstavnik Buckinghamske palače pa je za ABC News povedal, da "preučujejo vse možnosti" glede kralja Karla in princese Kate, ki sta omenjena v tej polemiki, mnogi pa menijo, da v kraljevi družini že nekaj časa vre zaradi javnih nastopov princa Harryja in Meghan Markle, ki sta v vsem tem času, odkar nista več uradna člana kraljeve družine, povedala številne umazane podrobnosti.

Kako se bo na koncu vse skupaj obrnilo je seveda težko vedeti, že zdaj pa je jasno, da Kate Middleton in kralj Karel ne bosta tako lahko s sebe sprala tega madeža, saj so številni, ki ne verjamejo, da je v nizozemski izdaji knjige Endgame prišlo do napake in verjamejo, da sta prav Kate in Karel tista, ki sta bila ves čas udeležena v teh zloglasnih pogovorih o barvi kože malega Archija, kar jima bodo številni seveda zamerili.

Vsekakor bo zanimivo opazovati, kako se bo rešil tokratni škandal, ki prav gotovo ne bo tako hitro potihnil in že zdaj je jasno, da se bo o njem še zelo dolgo govorilo.

Bonus video: V novi epizodi Modre sobe je prof. dr. Metka Kuhar gostila gospo Anico Mikuš Kos, ki je v svoji bogati karieri ne samo postavljala temelje slovenske otroške psihiatrije, ampak je tudi aktivno delovala na humanitarnem področju, zlasti pri pomoči otrokom na številnih vojnih območjih, kjer je zasnovala in vodila programe za učitelje o psihosocialni pomoči otrokom ter beguncem.