Kate Middleton ne bo odpotovala na Malto

Kate Middleton (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
24. 9. 2014

Iz kraljeve palače so sporočili, da vojvodinja Kate ne bo mogla odpotovati na svoj prvi uradni obisk na Malto, kamor bi morala iti sama, brez princa Williama in sina Georgea.

Vojvodinja, ki pričakuje svojega drugega otroka, ima kot v prvi nosečnosti velike težave s slabostmi. Zato so se zdravniki odločili, da je za njeno zdravje in zdravje otroka bolj primerno, da ostane doma.

Princ William sicer pravi, da se njegova soproga počuti relativno dobro. Vendar pa zaradi jutranjih slabosti lahko pride do dehidracije telesa, kar pa zna biti škodljivo tako za Kate kot dojenčka.

Verjetno bodo poznejši meseci nosečnosti lažji, kakor je bilo tudi, ko je Kate pričakovala svojega prvega otroka, sina Georgea. Namesto Kate bo na Malto odpotoval njen soprog, princ William.

Namen obiska je praznovanje ob 50. obletnici neodvisnosti te države, Kate pa bi tja morala odpotovati v imenu kraljice Elizabete II.

Princ William je imel sicer druge obveznosti, a so na koncu vseeno odločili, da bo nadomeščal svojo soprogo. Program obiska bo ostal bolj ali manj enak.

Značke: Kate Middleton