Zdaj je že jasno, da je bila Kate Middleton prisiljena javno spregovoriti, da ima raka

2. 4. 2024
Deli
Zdaj je že jasno, da je bila Kate Middleton prisiljena javno spregovoriti, da ima raka (foto: Profimedia)
Profimedia

Kate Middleton ob tem ni preostalo drugega, kot da javno pove svojo plat zgodbe.

V Kensingtonski palači so pohiteli z objavo videa, v katerem valižanska princesa govori o svojem boju z rakom, da njena diagnoza ne bi pricurljala v javnost, piše Daily Mail.  42-letna Kate Middleton je v videosporočilu, objavljenem 22. marca, potrdila, da so ji diagnosticirali raka in da je na "preventivni kemoterapiji".

Dobro obveščeni vir pa trdi, da je na čas snemanja in objave videa vplivalo dejstvo, da so bili nekateri zunaj palače seznanjeni z njenim zdravstvenim stanjem. Ko so stopili v stik s Kensingtonsko palačo in sporočili, da poznajo Kateino diagnozo, palača ni imela druge možnosti, kot da je sporočila, s čim se princesa spopada, pravi poznavalec.

Ni znano, ali je informacija prišla iz londonske klinike, kjer so princeso januarja operirali na trebuhu. "Ne glede na razlog, pozitivni odzivi na video kažejo, da se je palača pravilno odločila," je zatrdil kolumnist Daily Maila Ephraim Hardcastle. Po tednih mrzličnih ugibanj na družbenih omrežjih o njenem zdravju in počutju je Kate pred dobrim tednom dni potrdila, da je trenutno na kemoterapiji.

Princesa je spregovorila o "velikem šoku", ki ga je doživela, potem ko so testi razkrili, da ima raka. Tik pred tem je prestala operacijo trebuha. S katero obliko raka se bori, ni razkrila, je pa bodoča kraljica konec februarja začela preventivno kemoterapijo. Princ William in Kate sta se osredotočila na svoja otroka, vzela sta si čas in jima natančno povedala, s čim se spopada njuna mama.

Kralj Karel, ki so mu februarja odkrili raka, naj bi bil zelo 'ponosen' na svojo 'ljubljeno' snaho zaradi njenega 'poguma', da je spregovorila o svojem zdravljenju. Zadnje tedne naj bi bili v stalnih stikih. Kraljica Camilla je prejšnji konec tedna dejala, da je valižanska princesa 'navdušena' nad podporo javnosti. Kralj se od začetka februarja zdravi zaradi neznane oblike raka, potem ko je na londonski kliniki operiral povečano prostato.

Preberite še: 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec