Kate Middleton: Preizkusila se je v vlogi pilotke

Kate Middleton: Preizkusila se je v vlogi pilotke (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
8. 3. 2017

V angleški kraljevi družini imajo kar nekaj pilotov, med katerimi je tudi princ William. Je pa to delo zelo všeč tudi njegovi ženi, princesi Kate, ki se je nedavno tudi sama usedla v letalo in se preizkusila v vlogi pilotke.

No, seveda ne v pravem letalu, temveč le v simulatorju. Princesa je namreč obiskala letališče Britanskega kraljevega letalstva, saj je tako kraljeva pokroviteljica kot tudi častna zračna poveljnica Letalske kadetske organizacije. Tudi zato se je lahko skupaj s skupino kadetov in pomočjo simulatorja in pod budnim očesom tutorja poučila o osnovah letenja.

Kot je bilo videti, je bila med vožnjo popolnoma sproščena, kot da bi to počela vsak dan, prav tako pa je zelo nežno upravljala vse nadzorne gumbe. Zato ni nič čudnega, da so jo označili za osebo, ki ima naraven talent za tovrstno delo. Kate je seveda pohvalo sprejela z nasmeškom na obrazu in dodala, da nikoli ni pilotirala letala, si je pa vedno želela razumeti, kako to v praksi poteka. No, če ne drugega, je dobila vsaj občutek za to delo, morda pa v prihodnje stopi še korak dlje in se res nauči leteti. Ne nazadnje ima doma moža, ki je odličen pilot, ki bi ji zagotovo pomagal pri usvajanju novih veščin.

Tina Ambrožič

Priporočamo