Kate Middleton: Res nima miru

Kate ne more v miru uživati nosečnosti, saj se škandali kar vrstijo.
 (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
Vir: Lea
14. 3. 2013

Kate Middleton v bistvu sploh ne more v miru uživati svoje nosečnosti. Če ne drugega, je nenehno na udaru javnosti. Začetek nosečnosti pa se je začel s škandalom, ko si je medicinska sestra, ki je izdala nekaj podrobnosti, vzela življenje ...

Po škandalu, ki sta ga povzročila dva britanska radijska voditelja, ki sta pod pretvezo, da sta princ Charles in kraljica Elizabeta, klicala v bolnišnico, kjer je zaradi nosečniških slabosti počivala Kate, se je pojavila še britanska pisateljica Hilary Mantel. Ta je razburkala javnost in predvsem angleški dvor na enem izmed svojih predavanj v britanskem muzeju. Vojvodinjo Kate je označila za lutko iz izložbe, ki ima plastičen nasmeh in nobene prave osebnosti. Zelo grobe izjave pisateljice, ki se lahko pohvali z dvema prestižnima literarnima nagradama booker, prejela pa je tudi številne druge.

Med drugim je za vojvodinjo rekla še, da je njena vloga na angleškem dvoru le, da poskrbi za potomstvo. Seveda njene besede niso ostale samo tam, kjer jih je izrekla, temveč so jih nekaj dni pozneje objavili v literarnem časopisu London Review of Books. Ker je šlo res za žaljivke, so se na Katino stran postavili v preostalem britanskem tisku. Svoje pa je povedal tudi britanski premier David Cameron. Dejal je, da so Hkaryjine izjave povsem napačne.

Zagotovo Kate ni ostala povsem ravnodušna, ko je prebrala izjave, ki so letele nanjo. Še posebej zdaj, ko je v veselem pričakovanju prvega otroka. Vendar pa sta se tako ona kot tudi njen mož princ William vzdržala vsakršnega komentarja. Številni Britanci pa so se postavili na vojvodinjino stran, rekoč, da pisateljica nima pravice tako govoriti o mladi ženski. Poleg tega se pisateljica z vojvodinjo ni še nikoli srečala, kar pomeni, da ne more vedeti, kakšen je njen nasmeh.

No, večina jih tudi meni, da ni nobene potrebe po primerjavi med princeso Diano in Catherine. Na eni strani predstavnik za stike z javnostmi kraljevega para ni želel dajati nobenih izjav, na drugi pa je izjavo podal pisateljičin predstavnik za stike z javnostmi. Za Daily Telegraph je izjavil, da pisateljičine besede niso bile kritika, temveč le neke vrste sočutje do trditev britanske kraljeve družine, ki že leta nerga nad vdiranjem medijev v njihovo zasebnost.

Iz palače St. James so namreč malce pred tem izrazili ostro negodovanje zaradi fotografij v italijanskem tedniku Chi, ki je objavil fotografije noseče Kate med dopustom na karibskem otoku Mustique. Šlo naj bi za poseg v zasebnost kraljevega para, tiskovni predstavnik britanskega dvora pa je pojasnil, da gre za posnetke, ki so nastali iz velike razdalje. V palači menijo, da gre za kršitev pravice do zasebnosti para. Čeprav je otok Mustique majhen in je na njem le 74 luksuznih vil in manjši hotel, ponujajo vse udobje, kar ga je. Tedenski najem vile je 40 tisoč dolarjev, bogatim turistom pa naj bi otok omogočal brezskrbno počitnikovanje daleč od oči javnosti. A očitno to le ne drži.

Priporočamo