Kate Middleton se zaveda pomena duševnega zdravja

Kate Middleton se zaveda pomena duševnega zdravja (foto: Profimedia) Profimedia
10. 5. 2020

Porod je zaradi koronavirusa še dodatno naporen in tega se zaveda tudi Kate Middleton.

Porod sam po sebi prinese nekaj tesnobnosti, zaradi koronavirusa pa po bolnišnicah veljajo tudi dodatni ukrepi, kar za novopečeno mamo lahko predstavlja še dodatno breme.

V Veliki Britaniji vsako leto poteka Teden ozaveščenosti o duševnem zdravju mamic, v ta namen se je Kate Middleton preko aplikacije Zoom pogovarjala z zdravstvenimi delavci, porodnim babicam, vodilnimi na področju mentalnega zdravja ter s starši. Kate že dolgo zagovarja pomembnost duševnega zdravja po porodu.

Enega od svojih klicev je namenila tudi novopečeni mami in očetu, ki sta v času koronavirusa dobila sina. Novopečena mama je bila med pogovorom še v bolniški postelji, vojvodinja pa je paru izrazila najboljše želje.

Z zdravstvenimi strokovnjaki pa se je Kate pogovarjala o tem, kaj jih v času pandemije najbolj skrbi. Povedali so, da jih najbolj skrbi socialna izolacija, saj novopečeni starši ne morejo videti svojih najbližjih, ko z novorojenčkom zapustijo bolnišnico.

"To ustvarja tesnobo, ker vsi vemo, kako pomembni so tisti ključni odnosi v prvih dneh."

Princ William in Kate sta aplikacijo Zoom v teh tednih dodobra spoznala, saj od začetka pandemije vsi njuni pogovori potekajo preko nje.

Priporočamo