Kate Middleton: Tudi tretjič nosečniške slabosti

Kate Middleton: Tudi tretjič nosečniške slabosti (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
20. 9. 2017

Marca prihodnje leto naj bi angleška kraljeva družina medse pozdravila novega člana. Čudovit vojvodski par, ki je zgled številnim – William in Kate –, je znova v veselem pričakovanju, Anglija pa na trnih – bo deček ali deklica?

Kate in William veljata za moderni par, a občasno 'prekršita' kakšno kraljevo tradicijo. Tudi tokrat. Z napovedjo, da pričakujeta tretjega otroka, sta prekinila 58-letno tradicijo – vojvoda in vojvodinja Cambridgea sta postala prvi kraljevi par, ki ima tretjega otroka. Kraljica ima štiri otroke: princa Charlesa, princeso Ano, Princa Andrewa in Edwarda. Da pričakuje tretjega otroka, je sporočila v letu 1959, ko je pod srcem nosila princa Andrewa. Vsak od njih pa ima po dva otroka.

Kate in William pa spomladi pričakujeta vnovični naraščaj, nad katerim je bila navdušena celotna družina. Kate naj bi si sicer že dolgo želela tretjega otroka, vendar je morala prepričati še Williama, ki se je misli na številnejšo družino bolj kot ne otepal. Prav zato so njuni najbližji prijatelji ob novici izrazili presenečenje – dejstvo je, da bo novi kraljevi dojenček z rojstvom tudi postal peti po vrsti v tekmi za prestol in s tem princa Harryja zrinil na šesto mesto. "Kate si je od nekdaj želela najmanj tri otroke, William pa o tretjem še ni razmišljal. Predvsem zato, ker je bil George precej težaven novorojenček," je povedal bližnji vir.

Njuna mala Charlotte pa je bila manj problematična: "Imeti še enega dojenčka se jima zdaj ne zdi več velik izziv. Že dvakrat sta izkusila prednosti in slabosti starševstva, ob strani pa jima stoji cela ekipa." Katin stric se je na družabnih omrežjih celo pošalil, da je lepa rjavolaska rojena mati in da izredno dvomi, da se bosta 'ustavila' pri tričlanskem naraščaju. Je pa Kate veselo novico sporočila bolj zgodaj, kot je to počela običajno. Skrivnost je želela obdržati vsaj še nekaj časa, vendar so ji spet ponagajale hude nosečniške slabosti, zaradi katerih je morala izpustiti nekaj uradnih prireditev.

"S Kate morava najprej prebroditi to krizo s slabostmi, šele potem bova proslavljala. Od začetka je vedno težko, ampak z njo je sicer vse v redu," je javnost potolažil William. "Trenutno ne spi veliko." Razlog, da javnosti ne razkrijeta veliko, je torej to, da Kate znova boleha za hudo obliko nosečniške slabosti. Strokovnjaki pojasnjujejo, da imajo matere, ki se z njo spopadajo med prvo nosečnostjo, veliko več možnosti, da se pojavi tudi v prihodnjih. Ji pa William brezpogojno stoji ob strani – kot bolnišnični pilot helikopterja je službo že julija zaključil in se zdaj povsem posveča svojim domačim.

Če se bo nadaljevala tradicija, ju tudi tokrat čakajo radovedna novinarska vprašanja glede spola novorojenčka. Angleška javnost je izredno radovedna – stavnice prekipevajo z idejami, tudi morebitna imena postajajo predmet zanimanja. Kot napovedujejo trenutno, se jima bo pridružila malčica. Znova s kraljevskim imenom – Alice ali Victoria. Prvo ima za čudovito bodočo mamico še posebno globok pomen, saj je na univerzi pisala disertacijo iz Alice v Čudežni deželi, medtem ko bi bilo ime Victoria poklon drugi največji britanski monarhiji.

Obe imeni sta v Angliji izredno priljubljeni – med 20 najpogostejšimi sta se pojavljali že v zgodnjih devetdesetih, zdaj sta nekje okoli 30. mesta. Če bo fantek, čemur kraljevi fanatiki dajejo znatno manj možnosti, pa naj bi parček izbiral med Henryjem ali Arthurjem. Slednje je tudi Williamovo drugo ime, čeprav naj bi ob njegovem rojstvu princ Charles želel, da bi bilo prvo. Henry pa je ime osmih prejšnjih kraljev Anglije, hkrati pa tudi pravo ime Williamovega brata Harryja. Pustimo se presenetiti, kajne?

Priporočamo