Kate Moss: "Nisem uživala heroina"

Danes je Kate videti bolje kot kdajkoli. (foto: Profimedia Profimedia, Splash - Aktivní) Profimedia Profimedia, Splash - Aktivní
Vir: Nova
14. 5. 2019

Manekenka Kate Moss je jezna zaradi govoric, da je jemala heroin. 

Res pa je bila odvisna od alkohola, kar pa je tudi že preteklost … Zagotovo je Kate Moss (45) ena od najuspešnejših manekenk, ki je svojo kariero začela v 90. letih prejšnjega stoletja. Bil je čas tako imenovanega heroin 'chic' videza, sama pa odvisnost od omenjene droge ostro zanika. Res je bila odvisna od alkohola, a zdaj pravi, da je pred 18 meseci povsem spremenila svoj način življenja. Od takrat tudi pije ne več, zato je zelo jezna, ko se pojavijo neresnice o drogah.

“Nikoli v življenju nisem jemala heroina,” je pred kratkim povedala v intervjuju za angleški Sun. “Dogajale pa so se grozne stvari, kot na primer majice z napisom 'Kate je narkomanka'. Včasih sem si celo rekla, da bi bilo bolje, če bi bila res na heroinu.” Leta 2005 je nekaj podjetij prekinilo sodelovanje z njo, saj so jo obtožili, da je imela opravka z drogami. Pozneje je bila v zvezi z divjim rockerjem Petom Dohertyjem (40), ki je bil vedno pod vplivom alkohola ali mamil.

“Sama sem se vdajala alkoholu, ker sem imela občutek, da se zaradi njega bolje počutim. Vse moje življenje se mi je zdelo nesrečno, a kaj ko tudi pijača ni pomagala. Ko sem ugotovila, da nimam več kontrole nad lastnim življenjem, sem se odločila za strokovno pomoč,” odkrito pravi Kate, ki je ponosna na to, da je zdaj povsem nova ženska in veliko boljša različica same sebe, kot je bila nekoč. Njena družina in prijatelji so zelo zadovoljni, da se je vzela v roke in da se je končno rešila alkohola. Zagotovo še posebej hčerka Lila Moss, ki ima danes 17 let. Ko je bila Kate sama najstnica, pravi, da je imela krive noge in da je bila zelo suha.

“Ko sem pri 14 izgubila nedolžnost, sem se s tem hvalila. Nihče namreč ni v meni videl lepega dekleta, zato se mi je to zdela nekakšna potrditev,” ki je bila še toliko bolj presenečena, ko jo je na letališču v New Yorku nekoč ogovoril brat modne agentke Sarah Doukas. Vprašal jo je, ali bi rada postala manekenka. No, vse drugo je zgodovina. 

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia