Katera je s poroko bolj "profitirala" - vojvodinja Kate ali Meghan?

Katera je s poroko bolj "profitirala" - vojvodinja Kate ali Meghan? (foto: Profimedia) Profimedia
9. 12. 2020

Obe dami močno intrigirata britansko - pa tudi svetovno - javnost.

Zato ni nobeno presenečenje, da sta tarči nenehnega primerjanja. Tokrat so se tuji mediji lotili ugotavljanja, katera je s poroko v kraljevo družino "dobila več."

38-letna Kate Middleton je vsekakor ena od bolj priljubljenih članov kraljeve družine. Je mama treh otrok, princa Georgea, princese Charlotte in princa Louisa. Hkrati velja za pravo modno ikono, saj je njen stil vedno brezhiben, tako da jo občudujejo številne ženske. Ima svoje konjičke, skozi katere izraža umetniška nagnjenja - rada se ukvarja s fotografijo, ki ji posveti kar nekaj svojega prostega časa. Ni bila rojena v aristokratski družini, tako da ni modre krvi, a britanska javnost ji tega ni zamerila.

39-letna Meghan Markle se prav tako ni rodila premožnim staršem, ampak izhaja iz delavske družine. Je nekdanja igralka, s soprogom Harryjem pa imata enega sina, malega Archieja. Preselila sta se stran od kraljeve družine, tako da se sedaj nahajata v ZDA, kjer vodita svoje življenje. Meghanini starši so ločeni, z očetom Thomasom se že dolgo časa ni ne videla in ne slišala, saj se je ob njeni poroki razgovoril o hčerkinih osebnih zadevah, kar pa ne Meghan in ne članom kraljeve družine ni bilo najbolj povšeči.

Kateina starša, Carole in Michael, sta celo življenje garala, da bi otrokom omogočila najboljšo fakulteto. Tako sta hčerki Kate omogočila študij na najboljši fakulteti, kjer je tudi spoznala Williama in se na koncu poročila z njim. Osebno premoženje vojvodinje Kate je ocenjeno na 10 milijonov funtov, večji del denarja pa je pridobila s tem, da je podedovala podjetje staršev, ki se ukvarja s prodajo opreme za zabave in proslave.

S soprogom sta postala še premožnejša, saj jima je kraljica podarila posest Amner Hall. Prav tako naj bi Kate od kraljice dobila veliko vrednih kosov nakita, s soprogom pa prejemata tudi letni prihodek iz zasebnega sklada prica Charlesa. Omenjeni sklad vojvodinji Kate pokrije ves stroške garderobe in ostalih stvari, ki jih rabi za opravljanje kraljevih dolžnosti.

Zdi se, da je Kate s poroko v kraljevo družino profitirala bolj kot Meghan, čigar premoženje ocenjujejo na 5 milijonov funtov. Ne glede na njuno premoženje pa se obe zdita zadovoljni in srečni, kar je pravzaprav edino, kar šteje. Ne pa debelina denarnice, ki še nikoli ni bila pogoj za polno in zadovoljno življenje.