Katherine Heigl: Že kot otrok je vedela, da bo igralka, a vedno ji ni šlo kot po maslu

Katherine Heigl: Že kot otrok je vedela, da bo igralka, a vedno ji ni šlo kot po maslu (foto: Foto: Profimedia) Foto: Profimedia
Vir: Story
27. 3. 2021

Katherine Heigl je igralka, ki je že zelo zgodaj vedela, kakšen bo njen poklic.

Igralka Katherine Heigl (42) je že od malih nog navajena filmskih kamer in bile so ji tako všeč, da je kmalu vedela, da si v življenju želi postati igralka. To ji je tudi uspelo, a vseeno je naletela na marsikatero oviro, tudi tragični dogodek. Danes pravi, da je vse, kar v življenju šteje, zdrava in srečna družina.

Ko se je Katherine prvič pojavila na malih zaslonih, je postala ljubljenka občinstva in nova najstniška zvezda, ki so ji vsi napovedovali zvezdniško kariero. Prvo večjo slavo je dosegla z vlogo v seriji Talenti v belem, kjer je igrala doktorico Izzie Stevens. Spomnimo pa se je tudi po številnih negativnih zgodbicah, ki so spremljale dogajanja izza s snemanja serije.

Talenti v belem

Katherine je namreč vedno slovela po tem, da je iskrena in direktna s svojimi izjavami. In prav ta njena iskrenost je naredila kar nekaj škode pri njeni vzhajajoči karieri. Bila je namreč najbolj iskana igralka v romantičnih komedijah, a je marsikateri projekt propadel prav zaradi njenega dolgega jezika. “Nikoli nisem bila ameriška ljubljenka. Ljudje so želeli prav to in mogoče so celo verjeli, da sem. A kaj, ko sem odprla usta, jim je bilo jasno, da nisem,” je nekoč izjavila Katherine.

Zaznamovala jo je tragična izguba

Igralka je rojena 24. novembra 1978 v Connecticutu, kjer je tudi preživela mladost. Bila je najmlajša od štirih otrok. Ko je imel njen brat Jason 15 let, je tragično preminil v prometni nesreči. "Moji starši so po tej nesreči postali samo še senca samih sebe. Tudi preostali otroci smo bili zelo prizadeti, kakor tudi ljudje okoli nas."

V tem času je Katherinina teta začela izdelovati okraske za lase in je prosila deklico, ali ji pozira za sliko na škatli, v katere bo pakirala izdelke. Teti je bilo takoj jasno, da ima deklica velik smisel za poziranje pred fotoaparatom, zato je njeni mami svetovala, naj jo prijavi v kak­šno manekensko agencijo. In stvari so se kmalu začele hitro odvijati. "Pri 11 letih sem posnela prvi film in ponudbe so deževale kar same od sebe. Pogosto sem manjkala v šoli, učila sem se kar na snemanjih," se danes spominja igralka, njena mama pa je postala tudi njena menedžerka.

"Mama je z mano od začetka kariere, kar ji je tudi pomagalo, da je nekako omilila bolečino ob izgubi mojega brata," pravi igralka, ki priznava, da v mladih letih ni bila tako razvita kot pozneje. "Vsak večer sem molila, da bi imela večje prsi. Moja mama se še danes šali, da je Bog uslišal molitve."

Prijateljice so ji obrnile hrbet

Pri 15 letih je že imela postavo peščene ure. Tako so jo opazili v filmu My Father the Hero, v katerem je zaigrala z Gérardom Depardieuom. "Ko sem končno pridobila samozavest, so mi prijateljice obrnile hrbet in ni mi bilo jasno, zakaj. Da bi dobila nove prijatelje, sem poskušala biti všečna prav vsem. Samo želela sem si, da me imajo ljudje radi."

V drugem letniku srednje šole je igrala v filmu Under Siege in bila pol leta odsotna. "Ko sem se vrnila, sem se odločila, da ne bom več slepo sledila ostalim, in to je bila najboljša odločitev. Takrat sem sklenila neka čudovita prijateljstva, ki jih negujem še danes."

Depardieu

Po srednji šoli se je Katherine preselila v Los Angeles, saj je bilo bolj enostavno živeti tam, glede na vsa snemanja, ki jih je imela. Nekaj časa je dobivala bolj stranske vloge, potem pa je prišla ponudba za eno glavnih vlog v znanstvenofantastični TV-seriji Roswell.

"Pred tem sem igrala samo v filmih in mi je bilo nenavadno, da vsak dan pridem v dnevne sobe po vsem svetu. Tudi k moji sestri, ki živi na drugem koncu. Takrat so me začeli klicati sorodniki z vseh koncev, da so me videli na televiziji, v časopisu … Prepoznavali so me tudi popolni tujci. Opazila sem veliko radovednih pogledov. Nekateri so me spraševali, ali sem iz Roswella … Morala sem se še navaditi na to slavo, a mi je bilo všeč, priznam. Poleg tega sem bila vesela, ker sem vedela, da imam službo naslednjih devet mesecev …" pravi Katherine. Serijo so nehali predvajati leta 2002, a je na podlagi te Heiglova dobila vloge v kar nekaj filmih.

"Takrat sem verjela, da bo po Roswellu moja kariera šla strmo navzgor, da bom končno postala hollywoodska zvezda, a žal ni bilo tako. Slavo sem ponovno začutila s serijo Talenti belem."

"Talenti" so jo pravzaprav rešili

Kot dr. Izzie je takoj dobila veliko oboževalcev, a takrat 24-letna igralka si je na snemanju pridelala zelo slab sloves.

"Zgodilo se je namreč, da sem zelo okrepila samozavest in posledično je bil moj jezik hitrejši od možganov. Imela sem svoje mnenje o vsem in bila sem prepričana, da morajo moje mnenje slišati prav vsi. Ja, bila sem pač mlada …" priznava Katherine.

V časopisih se je tako pojavljalo veliko zgodbic, ki so jih povedali njeni sodelavci, te pa nanjo niso metale najlepše luči. Bila naj bi zelo direktna in veliko je preklinjala. "Vse ljudi okoli sebe obtožuje za nekaj in govori, da so lažnivci. Dostikrat je vreščala na snemanjih in se pritoževala nad hrano in uslugami nasploh"” je povedal nekdo, ki je bil takrat z njo v snemalni ekipi. Poleg igralke je marsikdo kritiziral tudi njeno mamo Nancy. Obe naj bi bili nemogoči in z njima je zelo težko sodelovati. Nekdo je celo dejal, da je mama še hujša in da nikdar ni še srečal tako grozne osebe, kot je ona.

In če je imela na svojem službenem področju veliko napetosti, je v zasebnem življenju našla svojo srečo. Leta 2005 je igrala v spotu katri glasbenika Josha Kellyja (41), ki ji je bil takoj zelo všeč. "Slišala sem, da je samski, in pomislila sem, da bi bilo kul, če bi ga malo bolje spoznala. Ko sem se mu predstavila, ni pokazal kakšnega pretiranega navdušenja. Tekal je z enega konca na drugega, sama pa sem dan preživela tako, da sem se malo spogledovala z asistentom režije," se igralka spominja začetkov s svojim sedanjim soprogom.

Doživela je svojo ljubezensko pravljico

Že čez nekaj dni, ko je bilo konec snemanja spota, je vsa ekipa odšla na večerjo in tam sta Katherine in Josh ves večer prebila skupaj in se pogovarjala. "Josh je bil izjemno simpatičen in veliko sva se smejala. To se mi je zdelo neizmerno seksi. Njegov menedžer je takoj opazil, da je med nama nekaj preskočilo, in poskrbel je, da sva ostala sama. Izprašal me je, katere rože imam najraje, kaj rada jem … Pričakovala sem, da me bo naslednji dan poklical, a me ni. Čakala sem in čakala, potem pa sem jaz poklicala njega. Bil je hladen in nisem vedela, pri čem sem. Vseeno me je povabil na zmenek in od takrat sva skupaj."

Katherine tudi priznava, da je prve tedne njune zveze imela občutek, da je on njej bolj všeč kot ona njemu. A ji je kmalu postalo jasno, da je Josh moški, ki ga je čakala vse življenje. "Veliko časa sem zapravila, ko sem se trudila, da bi ugajala moškim. Spreminjala sem sebe, da bi bila všeč drugim. To me je utrudilo. Z Joshem sem imela prvo zvezo, v kateri sem bila to, kar sem, in bila sem prepričana, da je med nama prava ljubezen." Zase pravi, da je dokaj nestrpna oseba in da ni mogla dočakati dne, ko bi postala Josheva zaročenka. Ker je zelo tradicionalna, ni želela živeti z njim, preden bi se poročila.

"To je posledica mormonske vzgoje," razlaga. Par se je poročil leta 2007, dva dni pred božičem. Istega leta je Katherine tudi prejela emmyja za najboljšo stransko igralko v seriji Talenti v belem. Do danes je edina igralka te serije s prestižno nagrado. Nato se je za krajši čas umaknila iz serije, ker je snemala film Vedno priča, nikoli nevesta. Še vedno pa so o njej krožila govorice, da je nemogoča na snemanjih. V bran ji je stopila kolegica Kate Walsh (53). "Kate je v filmski svet prišla kot otrok in prava redkost je danes najti osebo, ki je tako iskrena in ki ji ni mar, kaj drugi ljudje mislijo. Dostikrat preseneti, ker pove, kar misli. Mislim, da nima slabih namenov," pravi Kate.

Katherine Heigel

Katherine je kritizirala tudi film Napumpana, v katerem je igrala in je postal pravi hit. Porinil jo je med zvezdnice A-liste, a vseeno je bila ostra. "Film je zelo seksističen, ženske so prikazane togo, brez smisla za humor, moški pa so smešni, prijazni in zabavni. Liki v filmu so pretirani, in to mi je bilo dostikrat zelo moteče. Spraševala sem se, zakaj igram tako prasico? Zakaj je ona resna? Težko mi je bilo sprijazniti se in sprejeti film."

Katherine Heigel

Glavni igralec Seth Rogen (38) in režiser ter scenarist Judd Apatow (53) nista bila zadovoljna z njenimi izjavami. Seth je šele po desetih letih spregovoril. "Njeni komentarji so me zelo prizadeli. Sam sem užival delati z njo in lahko bi posnela še deset filmov. Gledalcem je bila všeč kemija med nama, na snemanju je bilo dobro vzdušje in moram reči, da so me njeni komentarji presenetili. Počutil sem se malce izdano," je dejal in dodal, da ni jezen na Katherine in da mu je žal, ker so njeni komentarji škodovali njeni karieri. "Ne zdi se mi prav, da niso želeli delati z njo samo zaradi njene iskrenosti."

Zasebno življenje ji pomeni največ

Igralka je tolažbo ponovno našla v zasebnem življenju. Leta 2009 je posvojila deklico s posebnimi potrebami iz Koreje. S soprogom sta jo poimenovala Nleigh, pol imena mame Nancy in posvojene sestre Leigh, ki je tudi iz Koreje. "Že pred zaroko sva se z Joshem pogovarjala o posvojitvi. Srečna sem, da moj mož z mano deli mišljenje, da nudiva dom otrokom, ki ga nimajo. Sama imam sestro, ki sta jo starša posvojila tri leta pred mojim rojstvom. Vedno sem si želela družino, ki bi bila podobna moji. Z Joshem sva se odločila, da bova imela svoje biološke in posvojene otroke."

Leta 2010 je Katherine predčasno prekinila sodelovanje s serijo Talenti v belem. Avtorica serija Shonda Rhimes (51) ni bila presenečena nad igralkinim dejanjem in ko se ji je ta pozneje želela opravičiti, ni sprejela opravičila. Baje so vsakogar, ki se je na snemanju serije obnašal oholo, klicali Heigel.

Po odhodu iz serije je Heigel igrala v filmih Ko te ljubezen najde, Poroka leta in številnih drugih. Nato pa je leta 2012 z možem posvojila še eno deklico, tokrat dojenčico Adalaide Marie Hope. "Vse je bilo novo zame, saj nisem imela izkušenj z novorojenčki. Naleigh je namreč imela devet mesecev, ko sva jo posvojila."

otrok

Igralka je še vedno snemala, dobila je vlogo v dveh serijah, ki pa nista bili pretirano uspešni in so ju nehali snemati že po prvi sezoni. Nato pa se ji je leta 2016 izpolnila velika želja in je postala še biološka mama. Rodila je sina Joshuo Bishopa. Novico pa ji je uspelo skrivati, vse dokler malček ni bil star mesec dni. Z Joshuo so se preselili v Utah na ranč, kjer so uživali v miru in naravi.

Po letih slabega slovesa zaradi izpadov in velikih opravičevanj se je le vrnila na male zaslone. Dobila je vlogo v seriji Nepremagljivi dvojec, po tem, ko jo je zapustila Meghan Markle (39), ko se je zaročila s princem Harryjem (36). Lani pa je igralka Katherine posnela serijo za Netflix, Firefly Lane, v kateri je tudi kot producentka. Serija je posneta po istoimenski knjigi pisateljice Kristin Hannah, ki je že dolga leta ena najbolje prodajanih na Amazonu. Serija je doživela velik uspeh, nekateri jo kritizirajo, da je plitva, a dejstvo je, da je vsaj pri ženskem občinstvu doživela velik uspeh.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story