Katy Perry: Nekoč je veljala za požiralko moških, a zdaj je vse drugače

Leta 2008 je Katy Perry hodila s Travisom McCoyjem. (foto: Foto: Mjt) Foto: Mjt
Vir: Story
29. 11. 2020

Pevka Katy Perry sicer deluje povsem nedolžno, a je bila nekoč prava požiralka moških, ki so ji dobesedno ležali pod nogami …

Ameriška pevka Katy Perry (35) in njen izbranec, igralec Orlando Bloom (43), sta avgusta letos postala starša ljubki deklici Daisy Dove. Za pevko je to prvi otrok, Orlando pa že ima 9-letnega sina Flynna Cristopherja, ki ga je dobil z nekdanjo soprogo, manekenko Mirando Kerr (37).

Katy Perry

Mlada mamica se je torej umirila, a vedno ni bilo tako. Imela je namreč veliko fantov, nekaj bežnih ljubezni, enkrat pa je bila tudi poročena, in sicer s komikom Russlom Brandom (45). Pravi, da je hodila tudi z veliko fanti, ki niso iz sveta glasbe ali zabavne industrije. "Bolj enostavno je hoditi z nekom, ki je v podobnem poslu, kot si sam. Tisti me bolje razumejo," odkrito pravi Katy, ki je tudi sicer po naravi zelo zgovorna in odprto govori tudi o zelo intimnih stvareh. Leta 2012 se je ločila od razvpitega igralca Russlla Branda. Njuna zveza je bila preveč burna in strastna, da bi se lahko obdržala. "No, moj naslednji soprog je lahko povsem neznan," je takrat bila odločna Katy.

Sicer pa Katy pravi, da je v njenem primeru zelo težko ločiti profesionalno življenje od zasebnega. "Slava je nekaj povsem nekoristnega in odurnega. No, če imate talent in lahko svetu nekaj ponudite, potem je to res lepo. A biti slaven kar tako zaradi ničesar, to pa je odvratno," razmišlja pevka. Nekoč je celo dejala, da si nikoli ni želela biti slavna. "Vsi si želimo biti prepoznavni v tistem, kar počnemo, a nihče ne želi biti slaven," meni Katy.

Katy Perry

In kdo so vsi Katyjini moški? Že pri 17 letih je hodila s kitaristom Justinom Yorkom. Naslednji je bil tudi kitarist, s katerim je bila dve leti, in sicer Matt Thiessen (40), član skupine Relient K. Nato se je zaljubila v zelo problematičnega igralca Johnyja Lewisa, ki je tudi inspiracija za marsikatero njeno pesem. Lea 2012 je igralec žal umrl, kar je Katy zelo prizadelo. Nato je bila dve leti srečna z glasbenikom Travijem McCoyem, s katerim naj bi bila zaročena.

Pustila ga je, ker je imel težave z drogo. Ko je prvič srečala igralca Russlla Branda, se je nesmrtno zaljubila vanj. Ljubezen je bila obojestranska in se je končala pred oltarjem v Indiji po tradicionalnem hindujskem načinu. Po letu dni ji je poslal sporočilo, da se želi ločiti. No, pevka ni dolgo samevala, temveč si je našla fanta, kitarista skupine Florence and The Machine, Roberta Ackroyda (38). Sledil mu je pevec John Mayer (43). In na koncu je tu ljubezen z igralcem Orlandom Bloomom, s katerim se je tudi ustalila in si ustvarila družino.

Katy Perry

Katy je rojena v Santa Barbari, 25. oktobra 1984. Odraščala je v zelo krščanski družini. Oba starša, tako mama Mary Hudson kot oče Keith, sta bila pastorja in je tako že kot majhna spoznala pevsko zvrst gospel. Pela je tudi v cerkvenem zboru. Katy ima še sestro Angelo in brata Davida. Za priimek si je izbrala Perry, da je ne bi vedno zamenjevali za igralko Kate Hudson (41). Do pevkinega 11. leta se je družina nenehno selila, dokler se niso ustalili v Santa Barbari.

Obiskovala je verske šole in tabore, od 9. do 18. leta pa je pela v cerkvenem zboru. Ko je bila stara 13 let, je za rojstni dan dobila kitaro in kljub strogi vzgoji se je trudila biti vsaj malo podobna tipični kalifornijski najstnici. Rada se je vozila z rolerji, rolkami in predvsem je deskala na vodi. Ko je imela komaj 15 let, je pustila srednjo šolo Dos Pueblos in se odločila, da se želi ukvarjati le z glasbo. Prvi album je izdala leta 2001, imenoval pa se je preprosto Katy Hudson. Prodali so ga le nekaj sto izvodov, saj je na njem bila pretežno religiozna glasba.

Kmalu je začela sodelovati s skupino Matrix, s katero je posnela album z istoimenskim naslovom. A so ga objavili šele leta 2009. Pet let prej je posnela album Katy Perry, ki pa nikoli ni izšel. Dve pesmi ji je dala Kelly Clarkson (38), ki pa jih je Katy objavila šele na svojem četrtem albumu.

Katy Perry

Svoj pri singel je izdala leta 2007, in sicer z naslovom Ur So Gay. Pesem je bila predhodnica studijskega albuma z naslovom One of The Boys. Ta album je postal svetovna uspešnica in Katy Perry je postala svetovna mega zvezdnica. S singlom I Kissed a Girl se je znašla na prvih mestih kar 19 glasbenih lestvic po vsem svetu. Leta 2010 je objavila nov album z naslovom Teenage Dream. Ta je bil na prvem mestu Billboardove lestvice in bil še bolj popularen od predhodnega albuma. Katy je postala edina ženska glasbenica, ki je po Michaelu Jacksonu imela kar pet singlov na Billboardovi lestvici hitov: California Girls, Teenage Dream, Firewotk, E.T. in Last Friday Night.

Napisala: Sandra Bratuša/Fotografije: Profimedia

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story