Kdo koga ne mara na britanskem kraljevem dvoru?

Kdo koga ne mara na britanskem kraljevem dvoru? (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
31. 1. 2019

Na britanskem kraljevem dvoru res ni nikoli dolgčas, saj ne manjka ničesar: od afer do prepirov pa seveda tudi lepih stvari, porok in ljubezni. 

In če ste mislili, da se vsi člani družine med seboj lepo razumejo, ste se zmotili. Navzven seveda poskušajo ohraniti videz idealne družine, a jim to ne uspeva vedno najbolje. S prihodom novih članov pa pridejo nesoglasja rada na plan. Tako je na primer prihod Meghan Markle v kraljevo družino vnesel nemir. Začelo se je govoriti, da je med bratoma, princem Williamom in princem Harryjem, napetost prav zaradi njunih soprog.

Tudi vojvodinji Kate in Camilla si nekoč nista bili najbolj naklonjeni, a se je očitno sčasoma njun odnos izboljšal. Vsaj v javnosti delujeta skupaj zelo sproščeno in velikokrat sta ujeti v objektiv med prijetnim čebljanjem. Menda je sprva Camilla želela, da bi William prekinil zvezo s Kate, in je pritiskala na princa Charlesa, da bi preprečil poroko. Camilla naj bi bila baje ljubosumna, da je Kate bolj priljubljena v javnosti kot pa ona sama.Kraljičin soprog, princ Philip, in nekdanja snaha, vojvodinja Sarah Ferguson, si nista najbolj naklonjena. Med nedavno poroko Sarahine hčere, princese Eugenie, je ta napetost med njima spet postala glavna tema pogovorov. No, vseeno se je princ zadržal in navzven je vse delovalo popolno. Le poznavalci so dobro videli, kdaj je med njima napeto. Sarah in princ Andrew sta se ločila že leta 1996 in do danes ostala v dobrih odnosih. Nekdanji svak pa ji ni oprostil razuzdanega vedenja.

Kraljica Elizabeta menda ni preveč naklonjena bratu vojvodinje Kate, Jamesu Middletonu. Ujezil naj bi jo zaradi izjav v enem izmed intervjujev. Dejal je, da je včasih zelo frustrirajoče biti brat bodoče angleške kraljice Kate. Njegovo delo naj bi bilo namreč v senci slavne sestre. Kraljica pa ne želi, da člani kraljeve družine grdo govorijo drug o drugem.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia