Keanu Reeves: Hollywoodski svetnik

Izguba kolega in najboljšega
 prijatelja Riverja Phoenixa ga je
 močno prizadela. 
 (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
12. 9. 2015

Keanu Reeves, zvezdnik kultnih filmov Matrica in še številnih drugih hollywoodskih uspešnic, je minulo sredo dopolnil 51 let. Ob tej priložnosti vam predstavljamo njegovo življenjsko zgodbo, ki je ganila na milijone ljudi po vsem svetu.

Nekdanje dekle Jennifer Syme mu je povila mrtvo deklico, kmalu zatem pa izgubila življenje v prometni nesreči.
Keanu, ki je pred kratkim dopolnil 51 let, je altruist, ki živi zelo skromno.

Kanadski igralec, producent, režiser in glasbenik Keanu Reeves med svojimi hollywoodskimi kolegi slovi kot ena najboljših oseb, čeprav je njegova življenjska zgodba prepolna osebnih dram in tragedij. Od težkega otroštva, v katerem ga je zapustil oče, pa do pravega niza smrti ljudi, ki jih je imel rad ... Njegovo življenje je dejansko še najbolj podobno kakšni žajfnici.

Oče ga je zapustil, ko je bil star komaj tri leta, in od takrat se je z družino pogosto selil. Zamenjal je kar štiri srednje šole, vse skupaj pa je bilo zanj še toliko huje, ker je v tistem obdobju bolehal za disleksijo. Leta 1993 je njegov igralski kolega in najboljši prijatelj River Phoenix umrl za posledicami prevelikega odmerka mamil, kar je močno vplivalo nanj. "Bil je sijajen tip in izvrsten igralec. Izredno dobro sva se razumela, strašansko ga pogrešam in pogosto mislim nanj," je kmalu po prijateljevi smrti izjavil Keanu, ki je leta 1999 doživel še eno tragedijo. S svojim tedanjim dekletom Jennifer Syme je bil namreč v veselem pričakovanju otroka, a je njegova srčna izbranka povila mrtvo deklico. Samo leto in pol pozneje pa je Jennifer izgubila življenje v prometni nesreči.

Manj znano je dejstvo, da je Keanu, ki velja za pravega hollywoodskega svetnika, zakonski skrbnik svoje sestre, ki boleha za levkemijo. Med njeno bitko z zahrbtno boleznijo je bil zvezdnik pobudnik številnih dobrodelnih akcij, ustanovil je več fundacij za zdravljenje levkemije, pogosto pa je bolnišnicam in kampanjam, ki imajo iste cilje, podarjal vrtoglave vsote denarja. Postavni temnolasec pa ne slovi le kot dobrodelnik, ampak tudi kot oseba, ki ne pozablja ljudi, ki so mu v preteklosti pomagali. In tako že od nekdaj nagrajuje tiste, ki so na kakršenkoli način prispevali k temu, da je lažje prehodil trnovo pot do slave. "Keanu je eden redkih ljudi, ki se vedno trudijo zapomniti imena vseh ljudi, ki delajo na prizorišču snemanja. Redno jih pozdravlja in se pogovarja z njimi, ne nosi se visoko kot nekateri drugi zvezdniki. Nekoč je pomagal delavcu na prizorišču snemanja, ki je bil zelo siromašen in je komaj preživljal svojo družino. Ko je izvedel za njegovo življenjsko zgodbo, mu je v želji, da bi mu pomagal, za božič podaril 20 tisoč dolarjev," je povedal eden od tistih, ki so sodelovali pri snemanju filma Matrica. Poleg tega je znano, da se Keanu veliko posveča tudi brezdomcem in z veseljem poklepeta z njimi. Po vsem tem ni čudno, da ga njegovi kolegi opisujejo kot najboljšega tipa v Hollywoodu, ki pa ni znan le po altruizmu in velikodušnosti, ampak tudi po skromnosti. Čeprav njegovo premoženje ocenjujejo na okoli 350 milijonov ameriških zelencev, se najpogosteje vozi s podzemno železnico, na vprašanje, kaj je zanj absolutna in največja sreča, pa je nekoč odvrnil: "Ležati v postelji z mojo drago, kolesariti, ukvarjati se s športom, preživljati čas s prijatelji, pogovarjati se in učiti ... Družina moje sestre, kozarec vina, dobra hrana, vesela novica, strast. Rad sem v puščavi, rad se valjam po tleh ..."

Značke: Keanu Reeves