Keanu Reeves je končno srečen

Keanu Reeves je končno srečen (foto: Matt Crossick/Pa Images/Profimedia) Matt Crossick/Pa Images/Profimedia
Vir: Story
15. 12. 2019

Na eni strani slava in bogastvo, na drugi težke življanjske preizkušnje, ko je izgubil otroka in ljubljeno žensko. Zdaj pa je Keanu Reeves ponovno srečen, in sicer z devet let mlajšo umetnico.

Keanu v Malibuju na bencinski črpalki s svojim motorjem, s katerim se zelo rad vozi naokoli.
Z Diane Keaton v filmu Ljubezen je ena luštna stvar iz leta 2003, v katerem je igral tudi Jack Nicholson.
Leta 1989 je z Alexom Winterjem zaigral v Bill and Ted's Excellent Adventure.
Keanu leta 2003 v kultnem filmu Matrica s soigralko Carrie-Anne Moss.
Keanu Reeves in Sandra Bullock sta zaigrala v filmu The Lake House. Svoje zveze nista nikoli potrdila.
V filmu Babes in Toyland je Keanu Reeves zaigral z Jill Schoelen. Pisalo se je leto 1986. Par sta bila tri leta.

Je ena od največjih zvezd v svetu filma, ženske ga obožujejo, njemu pa ni mar ne za denar ne za slavo. V življenju je doživel veliko gorja, oče ga je zapustil, v kratkem obdobju pa je ostal brez najboljšega prijatelja, žene in hčerke … Igralec, ki ima v bistvu vse, a nima ničesar, je vedno govoril zase. Ko se je šele prebijal kot igralec, mu je takratni agent predlagal, da spremeni svoje ime, ki je težko izgovorljivo. Tega ni storil in na koncu se je Keanujeva odločitev pokazala kot pravilna. V havajskem jeziku namreč njegovo ime pomeni vetrič s planin. Rodil se je 2. septembra leta 1964 v Bejrutu. Njegova mama Patricia Taylor, po rodu Britanka, je bila plesalka in kostumografinja, njegov oče Samuel Nowlin Reeves pa ima korenine na Kitajskem in Havajih. Nekaj časa je zaradi prekupčevanja s heroinom preživel tudi po zaporih. Ko je imel Keanu komaj tri leta, je njegov oče odšel in ga pustil z mamo in mlajšo sestro. Družinica se je najprej preselila v Sydney in nato v New York. Tam se je mama poročila s Paulom Aaronom, hollywoodskim režiserjem, in prav zaradi njega je Keanu že pri 15 letih delal kot asistent produkcije. Ko so se preselili v Toronto, sta se mama in Aaron ločila. Pozneje se je poročila s koncertnim promotorjem Robertom Millerjem. Zakon je trajal štiri leta in sledil je četrti soprog, frizer Jack Bond, a tudi ta zakon ni zdržal. Keanu in njegova sestra Kim sta veliko časa preživela pri dedku in babici, pa tudi kar nekaj varušk se je zvrstilo v njunem življenju. Očeta je nazadnje videl pri 13 letih, ko je šel z njim na počitnice. Naslednjih deset let se ni oglasil ne po telefonu niti ni pisal.

Sofia Coppola in Keanu Reeves naj bi tudi imela kratko ljubezensko razmerje.

Keanu je dislektik, ki je zamenjal kar štiri srednje šole, a končal ni nobene. Nekaj časa je bil zelo uspešen hokejski vratar, a je zaradi težke poškodbe moral ta šport opustiti. Vse te življenjske situacije so ga pripeljale do tega, da je zrasel v zelo jeznega moškega, ki je bil najbolj srečen, če so bili drugi okoli njega srečni.

Na začetku filmske kariere, na snemanju filma Ljubim te do smrti, je spoznal Riverja Phoenixa, s katerim sta postala najboljša prijatelja. River je takrat že bil velika zvezda. Ko je Keanu dobil scenarij za film Moj privatni Idaho, je vedel, da je vloga kot ustvarjena za Riverja. Sedel je na motor in se peljal skoraj 1.600 kilometrov, da bi prijatelja pregovoril, naj vlogo sprejme. Prav na snemanju tega filma je River postal odvisen od droge, kar se je pozneje tragično končalo. Keana je njegova smrt povsem strla.

Užaloščeni Keanu Reeves na pogrebu bivšega dekleta, Jennifer Syme, ki se je ponesrečila leta 2001.

Minilo je pet let, ko je nato spoznal žensko svojega življenja. Jennifer Syme je bila v tistem času pomočnica režiserja Davida Lyncha. Leto dni po začetku zveze je zanosila in oba s Keanom sta bila presrečna. Žal pa je v osmem mesecu rodila mrtvo deklico, poimenovala sta jo Ava Archer Symes-Reeves. Nato sta se kot par razšla, a sta vedno ostala v dobrih odnosih. Sledila je še ena tragedija: ko se je vračala z zabave Marlyna Mansona, je nekoliko okajena sedla za volan svojega džipa, se zaletela, padla iz avta in bila na mestu mrtva. V avtomobilu so pozneje našli antidepresive in zvite bankovce s sumljivo belo substanco. Keanu je tako doživel še en udarec, režiser David Lynch pa je Jennifer posvetil film Mullholland Drive. “Žalost samo menja obliko, a nikoli ne izgine. Ljudje imajo napačno predstavo o vsem in mislijo, da gredo lahko naprej, ko si rečejo: 'okej, samo da je minilo. Ni tako. Ko umrejo ljudje, ki ste jih imeli radi, ostanete sami,” pravi Keanu, ki po smrti hčerke in Jennifer nikoli več ni našel koga, ki bi ga ljubil.

A nesreči še ni bilo konca. Njegovi sestri Kim so diagnosticirali levkemijo, ki pa jo je na srečo premagala. Prav zaradi njene bolezni je Keanu veliko denarja namenil raziskavam za boj proti tej nevarni bolezni.

“Nikar ne čakajte, da bo življenje lepše, ne upajte in ne čakajte na to, da vas nekdo osreči. Ne potrebujete nekoga, ki vam bo lagal. Nikakor se stvari ne odvijejo vedno tako, kot bi si želeli, le bolj odporni postajate.”

Čeprav deluje vedno zelo zamišljen in nedostopen, ni tako. Pravijo, da rad poklepeta z vsakim, ki ga ogovori. Pogosto se tudi vozi s svojim motorjem.

Igralec je ljubil kar nekaj žensk. Prva med znanimi imeni je bila igralka Jill Schoelen (56), s katero je snemal film Babes in Toyland. Ko sta se po treh letih razšla, je bila Jill kratek čas tudi z Bradom Pittom (55). Leta 1992 se je zaljubil v Sofio Coppolo (48), hčerko slavnega režiserja Francisa Forda Coppole (80). Na snemanju filma Hitrost se je prižgala iskra med Keanom in Sandro Bullock (55), a o zvezi nista nikoli govorila, tako da se o njej bolj ali manj ugiba.

Tolažbo po smrti hčerke in Jennifer je Keanu našel pri Amandi de Cadenet (slika zgoraj), ki je o njuni ljubezni spregovorila v knjigi It's Messy: Essays on Boys, Boobs and Badass Women. V knjigi je napisala, da je Keana spoznala, ko je imela 19 let, noseča in poročena z drugim moškim.

Amanda de Cadenet ima za seboj dva zakona, poročena je bila z Nickom Valensijem in basistom skupine Duran Duran Johnom Taylorjem, s katerim je bila poročena, ko je spoznala Keana.

Igralec je ljubil še eno žensko, in sicer igralko Claire Forlani, s katero je bil v zvezi med letoma 2003 in 2006. Zveze nista nikdar javno priznala, vedno sta zatrjevala le, da sta dobra prijatelja. Baje sta se razšla, ko jo je on zaprosil za roko.

Potem pa se je zgodilo to, česar ni nihče pričakoval. Deset let prijateljstva z umetnico Alexandro Grant (46) se je razvilo v ljubezen (na sliki zgoraj). Skupaj sta imela kar nekaj projektov, zadolžena je bila na primer za ilustracije njegove knjige Ode to Happiness, leta 2017 pa sta skupaj ustanovila izdajateljsko hišo X Artist's Book.

Pred dnevi pa se je zaljubljen par pojavil na rdeči preprogi umetniškega dogodka LACMA Art + Film Gala. Držala sta se za roke in delovala zelo srečno. Številni so bili prepričani, da se to ne bo nikoli zgodilo. Keanu je javno predstavil svojo ljubezen. Njuna zveza naj bi se začela nekje na začetku letošnjega leta, po desetletnem prijateljevanju. Maja so ju prvič videli objeta na enem dogodku, nekajkrat so ju videli tudi v različnih restavracijah. Tokrat pa sta se prvič pojavila na rdeči preprogi in službeno skupaj pozirala fotografom. Alexandra Grant je umetnica in filantrop. Rojena je v Ohiu in se z umetnostjo ukvarja od diplome leta 1993, ko je končala fakulteto Swarthmore, kjer je študirala zgodovino in umetnost. Je vsestranska umetnica, ki slika, fotografira, izdeluje keramiko ter obožuje književnost.

Nova Story že v prodaji

Story