Keith Flint ni več videl smisla življenja

Pevec je bil nor na motorje in nekdanjo soprogo, ki je ni prebolel. Vedno je govoril, da ga je Mayumi rešila iz objema alkohola in drog. (foto: Foto: Profimedia Profimedia, Face To Face A) Foto: Profimedia Profimedia, Face To Face A
Vir: Story
5. 4. 2019

Kot strela z jasnega je udarila vest, da si je pevec skupine Prodigy Keith Flint vzel življenje. 

Nihče ni slutil, kakšen vihar se dogaja v njem, ki ga očitno ni znal umiriti. Njegovo telo so našli na domu, kjer je nekoč živel s soprogo Mayumi Kai, s katero pa se je lani razšel. Tisti, ki ga bolje poznajo, pravijo, da jo je nekaj dni pred smrtjo prosil, naj se vrne k njemu, a ona o tem ni želela niti slišati. Keith celo ni želel prodati skupne posesti v Essexu, ki je vredna milijon funtov in pol, ker je upal, da se bo Mayumi nekega dne vrnila. Še tisti večer pred usodnim dejanjem je bil Keith s svojim osebnim trenerjem v enem od lokalnih pubov, kjer se je zabaval. Tisti, ki so ga videli, pravijo, da je bil nasmejan in dobre volje.

Keith in Mayumi sta bila poročena od leta 2006, in ko ga je zapustila, naj bi Flint padel v globoko depresijo, bil je obupan in počutil se je slabo. Menda se je le nekaj dni pred smrtjo zanimal o prodaji svoje posesti, ki jo je do zdaj čuval. Da je bilo njegovo psihično stanje res bolj na psu, je povedal tudi njegov prijatelj Johnny Rotten (63), član skupine Sex Pistols. “Bila sva dobra prijatelja in res sem žalosten. Bil je tako zelo sam, saj ga nihče ni imel rad, in to ga je povsem zlomilo,” pravi Johnny.

Nihče v resnici ni dobro vedel, zakaj sta se Flint in Mayumi razšla, očitno pa je, da sta imela resne zakonske težave. Vseeno pa nihče, niti njegovi najbližji, niso slutili, da bi lahko bilo Flintovo stanje tako zelo resno, da bi si vzel življenje. Ko je odjeknila vest o njegovi smrti, so se na družabnih omrežjih oglasili oboževalci, člani skupine, prijatelji …

In tako je konec nekega obdobja, ki so mu dali pečat prav Prodigy s svojim značilnim elektronskim zvokom. V skupini so bili trije, Keith Flint, Liam Howlett in Maxim. Izdali so štiri albume, dve kompilaciji in 19 singlov. Spomnimo se samo pesmi Firestarter, Breathe, Out of Space, Smack My Bitch Up in Voodoo People. Keith pa je postal ikona britanske in svetovne glasbene scene s svojimi energičnimi nastopi, nenavadnimi pričeskami in neverjetno energijo.

Malo pa je znano, da je bil Keith tudi strasten motociklist in je imel celo svojo ekipo, ki se imenuje Team Traction Control. Leta 2007 se je z motorjem peljal dva tisoč kilometrov do juga Španije na Grand Prix. Tu pa tam je šel tekmovat na kakšno manjšo dirko.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story06/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 06/2019

Story 06/2019, od 14. 03. 2019