Khloé Kardashian: Počutila se je kot grda račka

Khloé Kardashian: Počutila se je kot grda račka (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
14. 3. 2017

Resničnostna zvezdnica Khloé Kardashian blesti na naslovnici revije Your Fitness, v intervjuju zanjo pa je spregovorila o svoji bitki z odvečnimi kilogrami in o ljudeh, ki so ji jemali pogum, češ da ji nikoli ne bo uspelo shujšati in da bo ostala takšna, kakršna je.

Če si ena od slovitih resničnostnih sester Kardashian-Jenner, to avtomatično pomeni, da si stalno pod lupo javnosti. V nasprotju s svojimi sestrami in polsestrami pa 32-letna Khloé Kardashian ni vedno uživala v medij­ski pozornosti, saj se nekoč ni dobro počutila v svojem telesu.

Nekateri osebni neuspehi, še posebej razpad zakona z nekdanjim košarkarjem Lamarjem Odomom, pa so jo motivirali, da je končno pljunila v roke, se vpisala na fitnes in spremenila način prehranjevanja.

Danes ponosno razkazuje svoje telo, zato ni čudno, da je zelo zaželena na naslovnicah številnih ameriških tiskanih medijev, ki se ukvarjajo z zdravjem in telovadbo. Ustvarjalci časopisov in revij bi svojim bralcem namreč radi pokazali, da je – če si to zares močno želiš – prav vse mogoče.

Khloé se je v resničnostnem klanu Kardashian-Jenner od nekdaj počutila kot grda račka. Poleg tega, da je precej višja od svojih sorojenk, se že skoraj vse življenje bojuje z odvečnimi kilogrami.

Ker je bila te bitke že pošteno sita, se je odločila, da jo bo končala z zmago. Da bi uresničila svoj načrt, se je lotila naporne vadbe, ki ji je prinesla rezultat – danes se lahko pohvali z 18 izgubljenimi kilogrami in postavo, ki ji jo zavidajo številne ženske.

V iskrenem intervjuju je zvezdnica spregovorila o naporni poti do sanjskega telesa in tudi o ljudeh, ki so jo na tej poti ovirali in ji govorili, da ji ne bo uspelo ter da bo ostala takšna, kakršna je. "Vedno so mi govorili, da nikoli ne bom imela takšnega telesa, kakršnega si želim. Na koncu sem tudi sama začela verjeti temu. No, nekega dne pa se je v meni nekaj zgodilo in nisem več želela, da bi bila še naprej vizija nekoga drugega. Odločila sem se, da se bom 'premaknila'," je svojo izpoved začela Khloé.

Pojasnila je, da so bile za njeno negotovost krive predvsem roke: "Bile so debele in mlahave, totalno grde in brez mišic. Odločila sem se, da se bom najprej posvetila njim, in ko mi jih je uspelo izoblikovati, so postale moj ponos. Zveni neverjetno, a tako zelo sem se trudila, da bi se lahko končno prijetno počutila v majici s kratkimi rokavi ali brez rokavov, da sploh nisem mogla verjeti, ko mi je to tudi uspelo."

Kot je priznala, jo je rahlo frustriralo, da ni bilo hitrega rezultata, ko je začela obiskovati fitnes: "Spominjam se, ko sem začela trenirati ... Ker po prvem tednu dni ni bilo vidnih rezultatov, je bilo tako frustrirajoče, da sem skoraj obupala in odnehala. Toda če bi bilo tako preprosto, bi imeli seveda vsi ljudje popolna telesa ... Potrebni so trud, delo in odrekanje. Dobesedno znoj in solze."

Pri tem, da se je končno 'premaknila' in začela hoditi po poti sprememb, jo je dodatno motiviral neuspeh na zasebnem področju. Potem ko ji je leta 2015 razpadel zakon z nekdanjim profesionalnim košarkarjem Lamarjem Odomom, o čemer je pisala v knjigi Strong Looks Better Naked, se je odločila, da se bo posvetila sebi.

Čeprav je imela veliko dela s treningi, pisanjem knjige, udejstvovanjem na družabnih omrežjih in obiskovanjem raznih promocij, je začela snemati televizijski šov Revenge Body with Khloé Kardashian, v katerem s pomočjo osebnega trenerja in stilista pomaga ljudem pri njihovi telesni preobrazbi. Khloé namreč želi, da bi se tisti, ki niso zadovoljni s seboj, končno začeli počutiti dobro v svoji koži. Da bi torej dosegli tisto, kar je dosegla sama.

Tim Jeras

Priporočamo