Kim Kardashian razkrila, da ji grozi neozdravljiva bolezen

Kim Kardashian razkrila, da ji grozi neozdravljiva bolezen (foto: Profimedia) Profimedia
13. 9. 2019

Kim Kardashian, zvezdnica resničnostnih šovov, res nima sreče. Pred kratkim se je začela pritoževati zaradi otečenosti in bolečin v sklepih, zato je šla na pregled, da bi odkrila, kaj je razlog za njene zdravstvene težave.

Niti v sanjah pa ni pričakovala, da bo pozitivna na lupus, ki velja za eno od najbolj neprijetnih avtoimunskih bolezni.

Sicer je 38-letna Kim v javnosti že večkrat spregovorila o tem, da se vrsto let bori z zdravstvenimi težavami - trpi za psoriazo, imela pa je tudi rizično nosečnost. A tu se zgodba ne konča. V resničnostnem šovu Kardashianovi je razkrila, da je že nekaj časa zelo utrujena in da jo bolijo sklepi.

Ko so ji pregledali kri, ji je njen zdravnik sporočil, da je pozitivna na lupus in revmatoidni artritis, saj jo mučijo simptomi, ki so značilni za ti bolezni. Hkrati pa jo je potolažil, da krvne preiskave včasih podajo nepravilne rezultate. Zagotovo bodo potrebne dodatne preiskave, da bi se potrdil sum.

Lupus je avtoimunska bolezen - imunski sistem postane hiperaktiven in začne napadati zdravo tkivo. Obstajajo različni simptomi, a najpogostejši so vnetja, zateganje sklepov, poškodbe ledvic, srca, pljuč in kože. Čas pa bo pokazal, kaj se dejansko dogaja z zdravstvenim stanjem Kim Kardashian.

Priporočamo