Kim Kardashian: Rop jo je popolnoma pretresel

Kim Kardashian: Rop jo je popolnoma pretresel (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
17. 10. 2016

Kim Kardashian si bo obisk letošnjega jesenskega tedna mode v Parizu zagotovo zapomnila za vedno, saj je bila v tem času oropana. Neprijeten dogodek se je zgodil v najetem stanovanju, v katerem je med obiskom prebivala s sestrama Kourtney in Kendall, ki med ropom nista bili prisotni, saj sta se v spremstvu varnostnika zabavali v nočnem klubu L'Arc.

Kim se je v stanovanju počutila varno, zato je menila, da bo tudi brez varnostnika vse v najlepšem redu. Ne nazadnje so tudi vrata v stanovanje jeklena, na njih pa nameščeni kar dve ključavnici. A očitno se je zmotila, saj je storilcem vseeno uspelo vstopiti vanj in jo oropati.

Roparji so želeli nakit

Kot je do sedaj znano, je pet roparjev, ki so bili oblečeni v policiste, v prestižen hotel vstopilo skozi službeni vhod. Njihova prva tarča je bil receptor, ki so ga s pištolo prisilili, da jim je odprl vrata v Kimino stanovanje. Zvezdnica je v tistem času spala v zgornjem nadstropju dvoetažnega stanovanja, saj se je rop zgodil ob pol treh zjutraj, a se je zaradi hrupa zbudila in takoj posegla po telefonu, da bi poklicala pomoč. Žal je bila prepozna, saj so jo storilci prehiteli in ji telefon iztrgali iz rok ter jo zvezali. Ker je ves čas jokala in kričala ter storilce, ki so ji ob glavo držali pištolo, moledovala, naj jo spustijo, saj ima otroke, so ji usta prelepili s trakom. Nato so njo in receptorja zaklenili v kopalnico, kjer so ju tudi pustili. Roparji, ki naj ne bi govorili angleško, so se v stanovanju zadržali le nekaj minut, a to je bilo dovolj, da so našli in pobrali nakit v vrednosti kar deset milijonov dolarjev. Nato so hitro zapustili stanovanje in menda kar s kolesi pobegnili v noč. Kmalu po njihovem odhodu sta v stanovanje prispela varnostnik Pascal Duvier in policija, ki jo je poklicala Kimina stilistka Simone Harouche, ki je spala v spodnji etaži stanovanja. Tudi njo je namreč zbudil hrup, ki so ga ustvarili roparji, a se je zaklenila v kopalnico in takoj poklicala na pomoč.

Kim v ropu ni bila poškodovana, jo je pa dogodek dodobra pretresel, zato je takoj po zaslišanju z zasebnim letalom odletela nazaj v New York. Še prej je poklicala svojega moža Kanyeja Westa ter mu v joku zaupala, kaj se je zgodilo. Ta je bil med dogodkom sredi nastopa na festivalu v New Yorku, ki ga je takoj po tem, ko je izvedel, kaj se je zgodilo, prekinil in odhitel z odra. A ni odletel h Kim v Pariz, temveč jo je v spremstvu številnih varnostnikov pričakal na letališču.

Kdo je kriv?

V dneh po ropu so v javnost pricurljale številne podrobnosti o dogodku, ki med drugim razkrivajo, da naj bi se že v dnevih pred ropom okoli Kim in njene družine vrtela dva neznanca, ki sta se ji na vse načine poskušala približati. Žal ni znano, ali sta povezana z ropom ali ne, vseeno pa je tudi te podatke policija upoštevala. Za zdaj o storilcih ni veliko podatkov, jih pa naj bi posnela ena izmed varnostnih kamer v soseski. Policija meni, da je akcija najverjetneje potekala tako gladko zato, ker so roparji imeli informacije od nekoga, ki dela v hotelu ali je družini blizu. Pojavile so se govorice, da bi to lahko bil ali receptor v hotelu, saj naj bi bil ta med ropom kar preveč miren. Drugi možen osumljenec pa je Kimin osebni varnostnik Pascal Duvier, in sicer zato, ker so na dan prišli podatki, da naj bi ta nedavno prijavil stečaj svojega podjetja, pri čemer upnikom dolguje skupno več kot milijon evrov.

Mnogi menijo, da je za rop krivo predvsem dejstvo, da je Kim pretirano razkazovala svoje bogastvo na družbenih omrežjih ter tudi lokacije, na katerih se je nahajala. Prav zaradi tega jo je okrcal tudi znan modni oblikovalec Karl Lagerfeld, ki še vedno ne razume, zakaj tako slavna oseba, kot je ona, ni prebivala v kakšnem večjem, znanem in veliko bolje zavarovanem hotelu, kjer ji zagotovo nihče ne bi mogel priti blizu.

Priporočamo