Kim Kardashian se ne da - vložila je tožbo zaradi obleke in dobila 2,7 milijonov dolarjev!

Kim Kardashian se ne da - vložila je tožbo zaradi obleke in dobila 2,7 milijonov dolarjev! (foto: Profimedia) Profimedia
5. 7. 2019

Zvezdnica resničnostnih šovov Kim Kardashian velja tudi za žensko, s katero ni heca. To dokazuje tudi tožba, ki jo je vložila proti podjetju Missguided, ki je brez vprašanja uporabilo njeno ime in fotografije v namen lastne promocije.

Sodišče ji je za to dodelilo 2,7 milijonov dolarjev odškodnine, čeprav je najprej hotela iztržiti okroglih 10 milijonov. A zadovoljila se bo tudi s tem zneskom, ki vsekakor ni zanemarljiv.

Kim je prvo tožbo proti omenjenem podjetju vložila v začetku tega leta, nekaj dni po tem, ko jo je javno osramotila, ker so oblikovali cenejšo različico Kimine zlate obleke. Slednjo je v izvirniku oblikoval njen mož Kanye. Kim je namreč minulo poletje objavila sliko v njegovi obleki po tem pa je podjetje Missguided začelo prodajati to modno kombinacijo.

"Pregledovala sem stare fotografije in našla sem ta zlati outfit, ki mi ga je lani Kayne naredil za potovanje v Miami. P.S. Modni brandi, bi lahko prosim počakali, da tole oblečem tudi v resničnem življenju, preden kopirate?," je takrat spraševala Kim. Pogosto so uporabljali tudi njene fotografije, tako da so številni kupci pomislili, da Kim sodeluje z njimi.

No, taka dejanja so jih zdaj udarila po žepu, Kim pa se zagotovo zadovoljno nasmiha. Kako se tudi ne bi? Njeno premoženje se je zaradi uveljavljanja pravic povečalo za slabe tri milijone dolarjev. Ne, z njo res ni dobro zobati češenj!