Kim Kardashian: Simbol propada zahodne civilizacije

Kim Kardashian (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
Vir: Lea
29. 6. 2012

"Kim Kardashian je lik, v katerem je zbrano vse slabo v zahodni družbi," pravi dr. Helen Wright, ravnateljica ugledne zasebne dekliške šole St. Mary v Veliki Britaniji.

Helen dodaja: "Vse, kar ni v redu z zahodno družbo, lahko danes strnemo v to simbolično sliko gospodične Kim Kardashian, ki pozira na naslovnici. Propad zahodne civilizacije lahko razberemo z vsake obline te ženske, ki pozira ob naslovu najbolj seksi ženske na svetu?! Najbolj seksi ženska na svetu? Res? Je to tisto, kar želimo, da bi bilo vzor mladim? Je to tisto, kar bi moralo pomeniti uspeh zanje?"

Dr. Wrightova je še poudarila, da je Kim znana po svojem posnetku seksa, zakonu, ki je trajal 72 dni, zadnjici in resničnostnem šovu, v katerem se druži s slavnimi in bogatimi: "Kaj ona sporoča našim mladim ljudem o življenju? Kot družba smo ji dodali vrednote. Morda obstajajo nekatera sporočila o napornem delu, verjamem, da veliko trenira v fitnesu, da bi ohranila zadnjico v formi, a to so zelo prikrita sporočila, zakopana pod drugimi sporočili o sijaju in glamurju."

Priporočamo