Kim Kardashian velja za kraljico radikalne razgaljenosti!

Kim Kardashian velja za kraljico radikalne razgaljenosti! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Jana
29. 12. 2016

Kim Kardashian je sama sebi poklic. To ji je uspelo s pomočjo spretne uporabe vseh večjih platform na družabnih omrežjih.

Kim Kardashian so v karieri, nenehnem resničnostnem šovu, obtožili že marsičesa. Toda ni je bilo hujše obtožbe od mnenja pevke Sinead O'Connor, ki je naslovnico magazina Rolling Stone, na kateri Kardashianova kot običajno razgalja zelo razkošni dekolte, označila za »konec rock'n'rolla«.

»Boba Dylana gotovo obhaja groza,« je bila pred dvema letoma prepričana O'Connorjeva, a izadajateljev Rolling Stona njeno mnenje ni pretirano vznemirilo. Zakaj bi jih, Kim Kardashian je namreč fenomen družabnih medijev, ki proda vsako stvar, ki ji jo potisnejo v roke, in to seveda ne naključno. Na Instagramu ima že skoraj 89 milijonov sledilcev, na Twitterju njenim na hitro izraženim mnenjem sledi 49 milijonov ljudi, na Facebooku je všeč dobrim 29 milijonom ljudem. Nihče na svetu nima tako mogočne komunikacijske platforme, nihče trgu ni na voljo 24 ur na dan, vsak dan. Nihče, razen Kim Kardashian.

Poklic Kim Kardashian je biti Kim Kardashian

Njeno poslanstvo je ves čas razkazovati garderobo, kraje, kjer je tisti hip, družino in seveda samo sebe. Kim je največja zvezda med novim tipom globalnih zvezd. A v nasprotju s filmskimi zvezdami, Kim nima pravice do zasebnosti, še več, zasebnosti si niti privoščiti ne sme, kajti zasebnost je njen osrednji tržni produkt. Zasebnost plačuje njene račune. Njeno življenje je odprta knjiga, kaj knjiga, magazin, kaj magazin, spletna platforma, do katere imamo vsi ves čas dostop. Če ga ne bi imeli, Kim Kardashian ne bila zvezda, ne bi je poznali, bila bi le hči armenske družine z zanimivimi oblinami, živela bi v senci Brucea Jennerja, ki je že nekaj časa Caitlyn Jenner. A, ker ga imamo, je Kim Kardashian West posebna blagovna znamka, njena prepoznavnost je planetarna, njeno razkrivanje zasebnosti radikalno.

To pomeni, da Kim ves čas dela, da je ves čas Kim in to počne zelo zelo profesionalno, zelo dosledno, celo tako dosledno, da so ji oktobra 2016 v Parizu na sled z lahkoto – saj je vendar svetu sporočila, kje je – prišli tatovi in ji odnesli za vsaj deset milijonov evrov vrednega nakita in drugih dragocenosti. In ji dali misliti. Nekaj časa nismo vedeli, kaj se dogaja z njo. Potem se je vendarle pojavila, na Instagramu. V lahkotni oblekici, natikačih, z velikim podočnjaki. Seveda, rop jo je globoko pretresel. In šov je šel naprej.

Ob Kanyeju Westu se je še bolj razcvetela

Kim je v zadnjih treh letih – rop v Parizu gor ali dol – postala še boljša v tem, da je ... Kim. Odprlo se ji je, v povsem nove dimenzije razvpitosti, v tretjem zakonu, z ravno tako ekscentričnim, z ravno tako pozornosti potrebnim raperjem Kanyejem Westom. Kanye je namreč lahko dolgo držal njen tempo, že prej je imel svoje občinstvo, v tem se je močno razlikoval od njenega prvega moža, R&B producenta Damona Thomasa in košarkarja NBA Krisa Humpriesa. Damon in Kris sta bolj ali manj tacala za njo, Kanye je hotel višje in vprašanje, s pomočjo česa je jemal zalet, da je proti koncu leta 2016 končal na zdravljenju, močno načetih živcev in menda tudi močno zadolžen. Obline Kim Kardashian so ob raperju Westu postale skoraj umetniški predmet, prej so bile bolj predmet pornografskih fantazij.

Ves obstoj Kim Kardashian je vir nenehne predstave na več platformah hkrati. O krajih, kjer tisti hip je, iz katerih na Instagram ravno nalaga zadnjo, skrbno režirano, skoraj zagotovo umetniško obarvano fotografijo, je zato bolje razmišljati kot o prizoriščih. Dom na Bel Airu nad Los Angelesom je namenjen Snapchatu. Saj veste, na Snapchatu zdaj si, zdaj te ni. Zato Snapchat ogromno prostora pušča domišljiji. In domišljija drugih polni Kimin bančni račun. Ves čas. Na primer narahlo odgrnjen plašč, pod katerim ni nič, a ne razkriva veliko, le del, le obris materinsko polne dojke.

Soseska, v kateri biva družina Kardashian West, je verjetno edini kraj na Zemlji, na katerem se Kim giba povsem sproščeno. Njeni sosedje so je vajeni, zasloveli so na drugih področjih in vedo, kako je ves čas biti zasledovan. Zato drug drugega seveda ne zasledujejo, temveč si med seboj pomagajo. Kot običajni sosedje. Britanski kuharski šef Gordon Ramsay na primer včasih o čem pouči hišnega šefa Westovih. In tako naprej. Vsi vedo, da je Kanye ustvarjalni genij v družini Kardashian - West, a da je predsednica uprave tega nenavadnega družinskega podjetja Kim.

Politična opredelitev

V preteklosti se je Kim opredelila kot liberalno usmerjena republikanka. Pred drugim mandatom Baracka Obame pa je spremenila mnenje in začela voliti demokratsko stranko. Tudi to bi lahko bil in je verjetno bil vpliv njenega moža Kanyeja Westa.

Besedilo: Luka Tonelli
Fotografije: shutterstock, profimedia

Priporočamo