Klaus Kinski: Zlorabljal svojo hčerko

Klaus Kinski, ki je v 66. letu starosti umrl leta 1991, je veljal za odličnega igralca, zdaj pa njegova najstarejša hčerka trdi, da je bil posiljevalec otrok. (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
Vir: Lea
22. 1. 2013

Pretresljivo! Pola Kinski, najstarejša hčerka nemškega igralca Klausa Kinskega, v svoji knjigi razkritij opisuje, kako jo je njen slavni oče dolga leta spolno zlorabljal.

Dolgo je molčala, zdaj pa je grozovite podrobnosti o življenju svojega očeta razkrila javnosti. Pola Kinski, najstarejša hčerka leta 1991 umrlega igralca Klausa Kinskega, je namreč objavila knjigo razkritij, v kateri je med drugim zapisala, da jo je njen slavni oče dolga leta zlorabljal.

Bil je posiljevalec otrok
Več kot 15 let je morala prenašati očetovo spolno nadlegovanje. Ko jo je napadel prvič, je bila stara komaj pet let! Za priljubljen nemški časnik Stern je danes 60-letna igralka Pola povedala, da je njen oče nekoč poskušal zlorabiti celo eno od njenih prijateljic. "Preprosto je bil posiljevalec otrok," je izjavila Pola in dodala: "Šel je prek vsega. Tudi prek tega, da sem se pogosto branila in mu govorila, da nočem tega. Toda za to mu je bilo vseeno. Preprosto si je vzel, kar je hotel."

Konec s hvalospevi na očetov račun
Knjiga z naslovom Kindermund (Otroška usta) obsega slabih 300 strani, v njej pa Pola Kinski opisuje otroštvo in mladost s svojim očetom. Bilo je tako hudo, da še danes trpi za posledicami teh strašanskih časov.

"Najprej sem dolgo molčala. Ker mi je prepovedoval, da bi govorila o tem. Najbolj ostudno je bilo to, da je po eni strani govoril, da je to povsem naravno. Da očetje po vsem svetu to počnejo s svojimi hčerkami. Le v tej 'zategnjeni' Nemčiji to ni normalno," pa je Pola povedala v intervjuju za Stern, še en priljubljen nemški časnik.

Dolgo je torej molčala, zdaj pa je začutila močno željo po tem, da bi svoja grozovita doživetja opisala v knjigi: "Tega nisem storila le zase, ampak tudi za druge, ki so doživljali kaj podobnega." Poleg tega ni hotela in mogla več poslušati stalnih hvalospevov na račun svojega nadarjenega očeta: "Nisem mogla več poslušati teh besed: 'Tvoj oče! Odličen! Genij! Že od nekdaj mi je bil všeč!' Odkar je mrtev, to oboževanje postaja čedalje hujše."

Ima polbrata in polsestro
Pola Kinski se je kot otrok Klausa Kinskega in njegove prve soproge Gislinde Kühlbeck rodila 23. marca 1952. Tri leta pozneje, ko sta se njena starša ločila, je živela z mamo, a je veliko časa preživela tudi pri očetu.

Sicer pa je Klaus v zakonih, ki sta sledila, spočel še dva otroka. Nastassja je danes stara 51 let, Nikolai pa 36. Tudi Nastassja, ki je prav tako igralka, je po očetovi smrti o njem govorila skrajno negativno. "Dobro je, da določeni ljudje niso na svetu še dlje," je nekoč izjavila v nekem intervjuju.