Knjižničarji iz Nove Zelandije z imitacijo slike Kardashianovih osvojili internet

Knjižničarji iz Nove Zelandije z imitacijo slike Kardashianovih osvojili internet (foto: profimedia) profimedia
18. 10. 2017

Kdo pravi, da so knjižničarji dolgočasni? To je zgolj in samo neutemeljen predsodek. Novozelandski knjižničarji so to dokazali s svojevrstno parodijo - z imitacijo slike Kardashianovih.

Minilo je 10 let od prve epizode resničnostnega šova Keeping Up With the Kardashians (V koraku z družino Kardashian) in družina je ob tej priložnosti krasila naslovnico revije Hollywood Reporter. Ko so fotografijo videli novozelanski knjižničarji so se odločili, da bodo to obletnico obeležili tudi z lastno različico te ikonične fotografije.

"To fotografijo smo si izbrali, saj se nam je zdelo zabavno, da bi se 'navadni ljudje' fotografirali kot zvezdniki," je za BuzzFeed povedala Bonnie Magner, vodja digitalnih komunikacij knjižnice Invercargill City Libraries and Archives. Pojasnila je tudi, da se je moški del ekipe namenoma preizkusil v najbolj seksi pozah. 

Prejeli so ogromno pozitivnih odzivov in zagotovo dosegli prav to, kar so si želeli - v knjižnico spet privabiti mlajšo generacijo.

V nekaj dneh je fotografijo všečkalo več kot 11 tisoč in delilo skoraj 5 tisoč uporabnikov Facebooka. Pod objavo pa so se začeli vrstiti tudi številni pohvalni komentarji.

"Ko odrastem, se hočem zaposliti v knjižnici v Invercargillu."

"Vi ste najbolj seksi knjižničarji."