Slavni in depresija - ko tudi denar ne pomaga ...

Slavni in depresija - ko tudi denar ne pomaga ... (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
5. 4. 2018

Ne denar ne slava nista zagotovilo, da se človek ne bi spopadal z depresijo. To vedo številni slavni zvezdniki ...

Adele

Pevka Adele je vedno odkrita in priznava, da je imela hude napade depresije. "Zgodilo se je po rojstvu sina in moram priznati, da sem bila zelo prestrašena. Pravzaprav lahko zelo hitro padem v depresijo in tudi hitro izplavam iz nje," pravi pevka, ki o tem ni govorila z nikomer. Tudi nekaj njenih prijateljev ima podobne težave, a je vsem preveč nerodno, da bi o tem govorili na glas.

Tom Hardy

Že kot mladenič se je ta danes 40-letni igralec boril z depresijo. Nato je postal še odvisen od alkohola in heroina. Tom je odraščal v premožni londonski družini, a v sebi ni čutil nobenega zadovoljstva. Pravi, da je bilo najhuje takrat, ko se je zbudil na ulici v lastni krvi in bruhanju. Takrat je vedel, da mora nekaj storiti, če ne se vse skupaj ne bo dobro končalo. Vrgel se je v delo in se uveljavil kot igralec. Že dolga leta nenehno igra, a še vedno pravi, da ima napade tesnobe. "Groza me je samo ob misli, da nečesa ne bom imel pod nadzorom," priznava.

Ko tudi slava in denar ne pomagata

Miley Cyrus

Čeprav ima ta pevka in igralka komaj 25 let, že dobro ve, kaj je depresija. Z njo se je borila v mlajših letih. Takrat je bila prepričana, da ne potrebuje zdravil, danes pa se zaveda, da so ji zagotovo pomagala. "Zaklenila sem se na primer v sobo in nisem želela ven. To je trajalo toliko časa, da je oče razbil vrata. V tistem obdobju sem imela velike težave s kožo in zdelo se mi je, da se vsi norčujejo iz mene," pravi Miley in dodaja, da danes ve, da je bila depresivna zgolj in samo zaradi sebe, in ne zaradi drugih. Prepričana je, da ji je vesolje dalo možnost pomagati vsem, ki se počutijo podobno kot sama.

Ko tudi slava in denar ne pomagata

Princ Harry

Še malo pa bo dahnil usodni da in zagotovo zdaj preživlja enega lepših obdobij v svojem življenju. In čeprav ima vse, se je otepal z depresijo. "Večino svojega življenja sem vsem govoril, da sem dobro," pravi Harry, "danes lahko odkrito povem, da sem svoja čustva zaprl pri 12 letih, ko sem izgubil mamo, in sem jih imel zaprta 20 let. Verjetno sem bil kar nekajkrat blizu popolnega zloma, a se na srečo to ni zgodilo."

Ko tudi slava in denar ne pomagata

Beyoncé

Danes ena največjih zvezdnic je imela tudi slabe trenutke. Eden večjih je zagotovo razpad skupine Destiny's Child leta 2001. Takrat je padla v globoko depresijo. Zapirala se je pred svetom, ni jedla in ni več vedela, kdo sploh je. "To je bilo eno najtežjih obdobij v mojem življenju. In kar leto dni sem potrebovala, da sem se spet pobrala," govori o svoji depresiji. Na srečo je bila mama tista, ki je nenehno bedela nad njo in ji pomagala prebroditi to obdobje. Pozneje je dobila krila tudi zaradi uspeha svoje solistične kariere.

Ko tudi slava in denar ne pomagata

Brad Pitt

Kdo bi rekel, da se lepotec, kot je Brad Pitt (54 let), sploh lahko kdaj počuti tako slabo, da pade v depresijo. A se tudi njemu zgodi. Sam pravi, da prav zaradi slave. "Ne morete si misliti, kako obupno sem se želel nekje skriti in se umakniti s scene. Takrat sem veliko kadil travo, sedel na kavču in vegetiral. Bilo je tako grozno, da sem šel sam sebi izjemno na živce," priznava in dodaja, da se zaveda, da je bila depresija njegova najboljša življenjska šola. "Zdi se mi, kot da je bil to en semester na fakulteti." Bilo je nekje v drugi polovici 90. let. V nekem trenutku pa je vstal s kavča in odpotoval v Casablanco, in to je bila rešitev. "Rešila me je tudi glasba, taka surova, kot jo dela Frank Ocean."

Ko tudi slava in denar ne pomagata

Nicki Minaj

Ni lahko spregovoriti o depresiji, a Nicki Minaj (35 let) je to storila že pred osmimi leti. Pravi, da je imela v tistem obdobju občutek, da nič ne gre tako, kot bi moralo. "Po tem, ko sem šla na svoje, sem dobila občutek, da mi ne bo uspelo ter da se bom morala vrniti domov. In ne boste verjeli, da je prišel trenutek, ko sem pomislila tudi na to, da bi bilo najbolje za vedno zaspati," je odkrita Nicki. Očitno jo je naprej vendarle gnala želja po uspehu, saj je kot otrok živela v veliki bedi. "Čeprav nismo imeli nič, so starši poskrbeli, da smo imeli vsaj tisto osnovno, kar smo potrebovali," se svojega otroštva spominja Nicki.

Ko tudi slava in denar ne pomagata

Foto: Profimedia

Priporočamo