Kolinda Grabar Kitarović razkrila skrivnost svoje vitke linije

Kolinda Grabar Kitarović razkrila skrivnost svoje vitke linije (foto: Profimedia) Profimedia
26. 7. 2019

V zadnjem času hrvaška predsednica naravnost blesti - uspelo ji je izgubiti odvečne kilograme, za kar je v veliki meri zaslužna prav zdrava prehrana in tudi gibanje.

Za hrvaško revijo Gloria, katere novinarji so jo obiskali na Brionih, je hrvaška predsednica razkrila svoj način prehranjevanja: "Zame je zelo pomembno, kaj jem, saj ne bi mogla biti na dieti, ki vključuje post," je dejala in nadaljevala: "Zaradi obveznosti ne smem biti lačna, saj mi sicer možgani ne delujejo, kot je treba."

Priznala je, da se je v preteklosti tolažila s hrano, še posebej s sendviči po koncu napornega delovnega dne, kar je tudi pripeljalo do nabiranja odvečnih kilogramov. "Danes pa sem ponosna, ker so mi spet prav vojaške hlače, ki sem si jih pred 10 leti kupila v ZDA. Številni me sprašujejo, v čem je skrivnost moje vitkosti. Jaz pa pravim, da imam dobro linijo zaradi gibanja in sredozemske prehrane."

Pravi, da se je pred dieto pomembno posvetovati z zdravnikom ali nutricionistom. "Iz prehrane sem skoraj povsem črtala sladkor, ne jem belega kruha. Pijem samo vodo, večinoma iz pipe, kavi se izogibam zaradi kofeina, pa tudi rdečemu vinu - zaradi intolerance na histamin. Uporabljam izključno domače olivno olje in malce masla. V mojem hladilniku je vedno veliko sadja in zelenjave, predvsem avokada," je še dodala.

Priporočamo