Končno razkrito: Kraljica Elizabeta je hitro pristala na snemanje z Danielom Craigom!

Končno razkrito: Kraljica Elizabeta je hitro pristala na snemanje z Danielom Craigom! (foto: Profimedia) Profimedia
6. 11. 2019

Šivilja in zaupnica britanske kraljice Elizabete II., Angela Kelly, je v svoji novi knjigi razkrila, da je trajalo le pet minut, da kraljica sprejme zamisel režiserja Dannyja Boyla in med otvoritvijo OI 2012 v Londonu Danielu Craigu (ki igra najznamenitejšega vohuna njenega veličanstva, Jamesa Bonda), pove stavek: "Dober večer, gospod Bond."

Kraljica se je namreč med ceremonijo pojavila v kratkem filmu, v katerem najprej v Buckinghamski palači sprejme Bonda, nato pa se z njim v helikopterju odpelje do štadiona Wembley, na katerega se spusti s padalom v trenutku, ko se je treba rokovati s takratnim predsednikom Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacquesom Roggejem.

Zamisel o srečanju Elizabete II. in Jamesa Bonda se je porodila leta 2011, Kelly pa v svoji knjigi razkriva še, da je potekal sestanek med kraljico, režiserjem Boylom, kraljičinim osebnim tajnikom Edwardom Youngom in njo, poroča Daily Mail.

"Dannyja in Edwarda sem prosila, naj mi data pet minut časa, da bi vprašala kraljico," piše v njeni knjigi. Režiser Boyle je bil šokiran nad dejstvom, da bo takoj vprašala kraljico."Pohitela sem v njene prostore, kraljica je bila na voljo. Zamisel se ji je zdela zabavna in takoj je pristala na to, da se pojavi v videu. Vprašala sem jo, če bi rada imela kakšno repliko. Brez oklevanja je dejala: "Seveda moram nekaj povedati. Na koncu koncev pride, da bi me rešil." Angela Kelly jo je vprašala, če bi rada rekla: "Dober večer, James" ali "Dober večer, gospod Bond," ona pa je izbrala slednje.

No, video so posneli, režiser je bil zadovoljen, kraljica Elizabeta pa je odlično odigrala svoj lik. Predvsem zelo prepričljivo, kar pa ni nič čudnega, kajne?