Končno se je zgodilo! Kraljica Elizabeta se je odzvala na intervju princa Harryja in Meghan: "Žalostni smo."

Končno se je zgodilo! Kraljica Elizabeta se je odzvala na intervju princa Harryja in Meghan: "Žalostni smo." (foto: Profimedia) Profimedia
10. 3. 2021

Po odmevnem intervjuju se je dvor zavil v molk, princ Charles pa se je izognil novinarjem, ko so ga spraševali po komentarju.

Zdaj pa se je odzvala kraljica Elizabeta in sporočila, kaj si misli o obtožbah na račun kraljeve palače. Po velikem intervjuju princa Haryja in Meghan z Oprah Winfrey je kraljica objavila uradno sporočilo, poročajo britanski mediji.

"Celotna družina je žalostna po spoznanju, kako je bilo nekaj minulih let polnih izzivov za Harryja in Meghan. Težave, ki so se izpostavile, predvsem rasne, so zaskrbljujoče. Čeprav lahko nekateri spomini varirajo, se jih jemlje zelo resno in družina jih bo zasebno obravnavala. Harry, Meghan in Archie bodo vedno ljubljeni člani družine," so sporočili iz Buckinghamske palače po tem, ko je princ Charles dobesedno pobegnil pred novinarji, ki so ga prosili za komentar intervjuja.

Meghan in Harry sta med intervjujem obtožila neimenovanega člana kraljeve družine za rasizem. Nakazala sta, da je vprašal, "kako temen bo njun dojenček", dvor pa zaradi tega Archieju ni hotel dati naziv princa. Mediji pa so trdili, da je bila to odločitev malčkovih staršev. Harry je še razkril, kako slab je njegov odnos z očetom Charlesom, ki naj bi že dolgo zavračal pogovor z njim. Razkril je še, da ga je družina nehala financirati. Oba sta spregovorila tudi o drugih temah, ki še močno odmevajo v javnosti.

Priporočamo