Brad Pitt in Angelina Jolie: Konec filmske pravljice

Brad Pitt in Angelina Jolie: Konec filmske pravljice (foto: Profimedia, Shutterstock) Profimedia, Shutterstock
Vir: Story
3. 10. 2016

Veljala sta za enega od najpopolnejših in najbogatejših parov v igralski industriji. A tudi ta pravljica je dočakala svoj tragični konec, ko smo bili pred dneva priča novi ekskluzivni zgodbi, ki že polni žepe medijskih in odvetniških hiš. Brad Pitt in Angelina Jolie odhajata vsak svojo pot - tako kot agenta ob koncu filma Gospod in gospa Smith, na snemanju katerega so se pred več kot desetletjem vnele strastne iskrice ...

Brangelinina ločitvena farsa v svetu slavnih, ki je pretekli teden dobesedno zasenčila politična dogajanja, je postala vnovičen dokaz, da je v Hollywoodu prava znanost ohranjati trd zakon. V zakonskem jarmu naj bi že dalj časa pošteno škripalo, čeprav je vedno znova nastale govorice parčku uspelo nekako utišati.

Pa vendar, zaradi novice je bil presenečen celo Bradov tesni prijatelj in končno ljubezensko ustaljeni George Clooney.

Enajst strani dolg dokument, ki ga je Angeline podpisala na višjem sodišču v Los Angelesu 19. septembra, kot razlog razkriva nepremostljive razlike (predvsem različni vidiki obeh posameznikov glede vzgoje njunih šestih otrok), na drugi strani pa željo po pravni razdelitvi imetja ter popolnem skrbništvu nad otroci, o preživnini pa ni ne duha ne sluha. Joliejeva je namreč 'vredna' le 160 milijonov ameriških zelencev, Brad sicer nekaj več, skupno bogastvo pa ocenjujejo na kar 400 milijonov dolarjev. Bila sta eden izmed najbogatejših hollywoodskih parov, oba dobitnika prestižnih oskarjev (Brad ima v žepu enega, Joliejeva dva) in človeka z veliko humanitarno dušo. A nič ni preprečilo, da ne bi odkorakala vsak na svojo stran: Angelino zdaj zastopa priznana odvetnica, ki je v preteklosti že sodelovala pri ločitvah Johnnyja Deppa, Britney Spears in Mariah Carey, med obtožbami je celo navedla Bradovo fizično in verbalno nasilje, katerega preiskovanje je zdaj v rokah FBI. Igralec naj bi na letu iz Francije v Minnesoto pregloboko pogledal v kozarec, postal divji in se sprl z njunim posvojenim 15-letnikom Maddoxom.

Predstavnik losangeleške socialne službe je časniku USA Today zaupal, da ne more ne potrditi ne ovreči obtožb ter preiskovanja, a če gre verjeti besedam bližnjega prijatelja zvezdnika filma Neslavne barabe, naj bi ta postopek vzel zelo resno in celo sodeloval pri preiskavi: "Res je, da je postal glasen, vendar ni nikogar udaril. Čeprav ga obtožujejo marsičesa, bo Brad vedno naredil tisto, kar je najboljše za otroke. Ni nasilnež!"

Komu gre verjeti in katera zgodba je najbolj verodostojna, je stvar vsakega posameznika.

Nekateri so nesporno na strani nežnejšega spola, saj je Angelina velika borka, ki si je po tehtnem premisleku odstranila prsi brez velike podpore soproga, spet drugi se zaradi njenega slovesa divjega dekleta (ki se poljublja s svojim bratom, simpatijam podarja svojo ustekleničeno kri in še bi lahko naštevali) bolj nagibajo na stran enega od najbolj seksapilnih moških na svetu.

"Zahteva po ločitvi ni bila nikakršno presenečenja, a vse se je zgodilo tako hitro. Postopek je želel opraviti tiho, brez radovednih medijev, ne rešiti zakona, ampak delovati v dobro svojih otrok."

Za to je žal že prepozno, naslovnice so polne nekdanjega ameriškega sena o ljubezni in Bradove nekdanje velike ljubezni Jennifer Aniston. Ja, tudi najboljšim se dogaja ...

Morda vas bo zanimalo tudi:

Napisala Neja Drozg, Fotografije Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story40/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 40/2016

Story 40/2016, od 29. 09. 2016