Koronavirus tudi pri zaposlenem v kraljevi palači!

Koronavirus tudi pri zaposlenem v kraljevi palači! (foto: Profimedia) Profimedia
23. 3. 2020

Britanska kraljica Elizabeta II. je pred nekaj dnevi zapustila Buckinghamsko palačo, da se ne bi okužila s koronavirusom.

Še pred njenim odhodom v Winsdor pa se je osebje v palači testiralo na koronavirus. Kot poročajo tuji mediji, se je izkazalo, da je eden od zaposlenih pozitiven.

"Uslužbenec je izvedel, da je pozitiven, še preden je kraljica odšča v Windsor. Palača ima 500 članov osebja, tako da ni nemogoče, da se ne okuži še nekdo," se je izvedelo iz vira blizu kraljeve družine.

Vsak član osebja, ki je bil v stiku z okuženim, mora v samoizolacijo. A ni še znano, ali je bila kraljica v stiku z njim. Odkar se je virus začel širiti, se je kraljica izogibala rokovanju in bližnjim stikom z ljudmi.

Sicer pa je kraljica v Windsorju z možem, princom Philipom. Tja se odpravita vsako leto za veliko noč, a letos sta odšla nekoliko prej. "Prišla sva v Windsor, jasno nam je, da je pred nami težko obdobje, da je celotna država in ostanek sveta zelo zaskrbljen za zdravje. Vsem nam je svetovano, da spremenimo svoj običajni vsakdan in se prilagodimo novi situaciji. Moramo paziti na naše zdravje in misliti na ostale, na celotno skupnost, še posebej na najranljivejše," je med drugim zapisano na uradnem Instagram profilu kraljeve družine.

Priporočamo