Kralj Felipe podelil nagrado Antoniu Banderasu

Kralj Felipe podelil nagrado Antoniu Banderasu (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
20. 5. 2017

Španci zelo cenijo svoje sonarodnjake, ki jim je uspelo v svetu, zato jih za njihove dosežke večkrat tudi nagradijo, nagrade pa pogosto podeli kar sam španski kralj. In komu je nagrado podelil tokrat, se sprašujete?

Nikomur drugemu kot igralcu in pevcu Antoniu Banderasu, ki je svoj pohod proti zvezdam začel na domačih tleh, v gledališčih in pozneje v filmih, nato pa se je preselil čez lužo, v ZDA, kjer se mu je uspelo prebiti med zvezde.

A igralec nikoli ni pozabil na svoje korenine, zato je vedno s ponosom poudaril, od kod prihaja, ter se je v svojo domovino tudi vedno rad vračal. Tudi zato so ga na Univerzi Alcala izbrali za letošnjega prejemnika nagrade Camino Real, ki se podeljuje Špancem, ki v svetu oziroma predvsem v ZDA pozitivno predstavljajo Španijo in špansko kulturo.

Nagrado so igralcu seveda podelili na prireditvi na omenjeni univerzi, ki je v Madridu. Dogodku je prisostvoval tudi kralj Felipe, ki je bil zelo vesel, da se je z igralcem lahko srečal ter mu nagrado podelil.

Ob tem je imel tudi krajši govor, v katerem je dejal, da je Banderas dober primer talenta, iznajdljivosti in vsestranskosti, ki ga Španija lahko ponudi svetu. Je namreč tako odličen igralec kot tudi uspešen producent, režiser in celo pevec. S svojim delom in vztrajnostjo pa ni navdušil le sveta, temveč tudi svoj domači narod, ki je nanj in na njegovo delo izjemno ponosen ter ga občuduje in ima rad.