Zdaj je jasno, kako bo velikonočne praznike preživel kralj Karel in kje bo ta čas Kate Middleton

28. 3. 2024
Deli
Zdaj je jasno, kako bo velikonočne praznike preživel kralj Karel in kje bo ta čas Kate Middleton (foto: Profimedia)
Profimedia

Vse se zdi, da si kralj Karel želi, da bi imel za praznike ob sebi svojo družino.

Letos se v Veliki Britaniji res dogajajo težke stvari, zato se zdi, kot da se je nad kraljevo družino zavil temen oblak. Kljub vsem slabim stvarem se je kralj Karel odločil praznovati veliko noč z družino v Windsorju. Kakšna bo tokratna velika noč kraljeve družine in ali se bosta kralj in Kate Middleton pridružila ustaljeni tradiciji v Windsorju, ni bilo znano, so pa iz Buckinghamske palače zdaj potrdili prihod Karla, ki se mu bo v Windsorju pridružila tudi kraljica Camilla.

"Kralj Karel III in kraljica Camilla se bosta ta konec tedna udeležila velikonočne nedeljske maše v kapeli svetega Jurija na gradu Windsor," je že potrdila Buckinghamska palača. Obvestilo, da bo kralj v Windsorju na maši, je razveselilo mnoge, saj pomeni, da je 75-letni kralj dobro po zdravljenju neznanega raka, kar je vsekakor dobra novica.

Kraljevemu paru se bodo pridružili še drugi člani kraljeve družine, a zaenkrat ni znano, kdo, ker imena niso navedena. Najverjetneje gre za kraljeve brate in sestre ter družino, prihod Williama in Kate Middleton ter princev Georgea in Louisa ter princese Charlotte pa je malo verjeten. Da bi vojvodinji zagotovili zasebnost in prepotreben mir, bo družina letos veliko noč najverjetneje praznovala v svojem drugem domu, natančneje v vasici Anmar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Middleton👑 (@the_princess__of_wales)

Odsotnost princese v javnosti je v zadnjem času sprožila številna ugibanja. Princeso so januarja hospitalizirali zaradi abdominalne operacije, po kateri je v bolnišnici preživela 14 dni. Odtlej je okrevala doma. Sprva je bilo rečeno, da se bo k opravljanju javnih dolžnosti vrnila po veliki noči, vendar se to sedaj ne bo zgodilo. Že pred tem je britansko javnost šokirala vest, da se za rakom zbolel tudi kralj Karel III. Buckinghamska palača podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju ne razkriva, javili so le, da ne gre za raka prostate.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord