Kralj Karel je princu Harryju zadal nov hud udarec, princ tega zares ni pričakoval

7. 6. 2024
Deli

Tako kot lani, tudi letos kralj Karel ni povabil Meghan Markle in princa Harryja in zdi se, da so odnosi vse bolj hladni.

Čeprav sta morda upala na izboljšanje odnosov, princ Harry in Meghan Markle tudi letos nista prejela vabila za Trooping the Colour. Po poročanju revije People, ki je prejela potrditev iz Londona, vojvoda in vojvodinja Susseška ne bosta prisostvovala praznovanju rojstnega dne britanskega kralja Karla III, ki je načrtovano za 15. junija.

To je pravzaprav enak scenarij kot lani, ko se je kralj Karel odločil, da ne pošlje vabila v Montecito. Odkar sta 39-letni princ Harry in 42-letna Meghan Markle odstopila kot delovna člana kraljeve družine, ju na tako pomembne dogodke ne vabijo. Odkar sta skupaj, sta Meghan in Harry prisostvovala Trooping the Colour leta 2018, mesec dni po poroki, ter leta 2019, nekaj tednov po rojstvu princa Archieja.

V letih 2020 in 2021 je bilo praznovanje namenjeno kraljici Elizabeti II v gradu Windsor, vendar brez velikih in pompoznih zborovanj zaradi pandemije koronavirusa. Leta 2022 sta Meghan in Harry odpotovala v Veliko Britanijo in prisostvovala posebnemu praznovanju Trooping the Colour, ki je sovpadalo s platinastim jubilejem kraljice Elizabete II, ko je praznovala 70 let na prestolu. Vendar se takrat nista pridružila preostanku družine na balkonu Buckinghamske palače.

Vse se zdi, da se odnosi med kraljem Karlom in princem Harryjem še dolgo ne bodo popravili, čeprav sta Harry in Meghan upala, da bosta s prihodom kralja Karla na prestol deležna več kraljeve pozornosti, a se vsaj za zdaj zdi, da temu ne bo tako. Kot vse kaže bodo odnosi še nekaj časa hladni, Harry in Meghan pa še nekaj časa ne bosta prestopila praga kraljeve palače.

Preberite še: 

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu