Kralj Karel je mirno priznal, kaj ga je spravilo do joka, tako, da kar ni mogel nehati ...

22. 2. 2024
Deli
Kralj Karel je mirno priznal, kaj ga je spravilo do joka, tako, da kar ni mogel nehati ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Britanski monarh preživlja res hude čase, tako kot ostali člani britanske družine, ki ga imajo nadvse radi.

75-letni kralj Karel III. je po le nekaj tednih, ko je prejel hudo diagnozo, pričel opravljati svoje delovne obveznosti. Tako se je v Buckinghamski palači sestal z britanskim premierjem Rishijem Sunako. To je bilo prvo njuno srečanje po tem, ko je javnost izvedela, da ima njihov kralj raka. Ob tem je deloval dobro razpoloženo in pozitivno.

Profimedia

Premier mu je dejal, da je lepo, da je videti tako dobro, poročajo britanski mediji. Kralj pa je pozneje razkril, kaj ga je tako zelo ganilo. "Dobil sem toliko čudovitih sporočil in pisem. Zaradi tega sem večino časa jokal," je izjavil za UK PM in s tem ganil številne Britance.

Za njegovo stanje se je izvedelo v začetku tega meseca, ko so iz kraljeve palače sporočili, kakšna je diagnoza kralja Karla. Podrobnosti ob tem niso razkrili, izvedelo se je le, da ne gre za raka prostate, kot bi lahko marsikdo pomislil. Le nekaj dni pred tem je bil kralj namreč v bolnišnici na zdravljenju povečane prostate. Takrat so odkrili, da ima raka.

Kralj je nemudoma začel z zdravljenjem, zdravniki pa so mu svetovali, naj vsaj za nekaj časa odloži svoje obveznosti. Ta nasvet je upošteval, tako da jih je resnično zmanjšal. Prevzeli so jih drugi člani družine, ki mu vsekakor hočejo stati ob strani v teh težkih časih. Na pomoč sta prva priskočila njegov sin, princ William in sestra Anne.

Ker pa srečanje s premierjem velja za pomemben dogodek, se ga je udeležil kar kralj Karel. Ob vsem skupaj mu ves čas zvesto stoji ob strani soproga Camilla, ki se jo je njegova bolezen še kako dotaknila. Celotna britanska javnost upa, da se bo kralj čim prej počutil boljše in da bo njegovo zdravljenje uspešno.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk