Uf, po raku je kralja Karla III. doletelo še tole, sam ne ve, če bo kdaj ozdravljen, tako je to razkril ...

14. 5. 2024
Deli
Uf, po raku je kralja Karla III. doletelo še tole, sam ne ve, če bo kdaj ozdravljen, tako je to razkril ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Britanskega monarha je po zdravljenju doletela še ta motnja.

V začetku tega tedna je kralj Karel III, ki se je vrnil k opravljanju svojih dolžnosti, obiskal muzej vojnega letalstva v Hampshiru. Ob tem ga je spremljal njegov starejši sin, princ William. Kralj je presenetil, saj je delil doslej še neznane podrobnosti o svojem zdravstvenem stanju.

Veteran britanske vojske, Aaron Mapplebeck, se je ob obisku pogovarjal s kraljem in mu v čustvenem pogovoru priznal, da je zaradi diagnoze raka moral na kemoterapijo, po kateri je izgubil občutek okusa. No, kralj je ob tem čisto presenetil in dejal, da je tudi on izgubil ta občutek med svojim bojem z boleznijo.

Sicer pa je izguba okusa dokaj pogost pojav pri ljudeh, ki se zdravijo s pomočjo kemoterapije. Pri nekaterih pacientih lahko to ostane trajno, je poročal portal Daily Mail. Zdravljenje je zdaj za britanskim kraljem, a očitno tudi pri njemu ni šlo brez posledic.

Britanska kraljeva družina trenutno res preživlja čase, ki niso niti malo lahki. Po tem, ko se je izvedelo za kraljevo diagnozo, je še valižanska princesa Kate Middleton v čustvenem video posnetku razkrila, da je zbolela za rakom. Zahvalila se je na podpori in razumevanju, medtem ko okreva po operaciji. Kensingtonska palača je sporočila, da se v tem času ne bo pojavljala v javnosti. Številni oboževalci jo še kako pogrešajo, a razumejo, da si je preprosto morala vzeti čas za svoje okrevanje.

Kralj Karel se je pred kratkim spet znašel v središču pozornosti, po tem, ko je njegov sin, princ Harry, minuli teden prispel v London. Več tednov se je ugibalo, ali se bo srečal s svojim očetom, a do njunega srečanja ni prišlo. To je šokiralo marsikoga, pozneje pa se je izvedeo tudi za pravi razlog.

Tega je razkril vir, ki je blizu britanskemu monarhu. "Ne potrebuje drame v življenju. Harry in Meghan sta njemu in ostanku družine v preteklih letih povzročila samo težave." No, očitno je res prišlo do neke vrste distance, ki ni samo geografska ... In videli bomo, ali se bosta v prihodnosti oče in sin vnovič uspela zbližati.

Preberite še:

 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk