Kraljeva družina odločno v bran Kate Middleton: Tabloidi lažejo. Nima prehranjevalnih motenj!

2. 6. 2020
Deli
Kraljeva družina odločno v bran Kate Middleton: Tabloidi lažejo. Nima prehranjevalnih motenj! (foto: Profimedia)
Profimedia

Članek o vojvodinji Kate, ki ga je objavil britanski tabloid, je netočen in poln laži, pravijo viri blizu kraljeve družine. Tako pisanje je za kraljevo družino okrutno in boleče.

Princ William in vojvodinja Kate Middleton sta vložila prijavo proti britanskemu časopisu Tatler, saj je po njunih trditvah slednji objavil niz laži o Kate, poroča Daily Mail.

Časopisu sta poslala pismo in zahtevala, da s svojega portala odstrani članek o Kate z naslovom "Katarina Velika." Iz Kensingtonske palače so sporočili, da je bil članek izjemno kritičen, vseboval pa je netočnosti in laži.

V kraljevi palači so zelo jezni zaradi trditev, da se Kate počuti izčrpano in ujeto zaradi povečanih obveznosti po tem, ko sta princ Harry in Meghan Markle opustila kraljeve dolžnosti.

Prav tako so se na Kate spravili zaradi njene teže, saj so zapisali, da je postala nevarno suha, tako kot je bila princesa Diana. Kraljevi viri pravijo, da je tak prikaz vojvodinje Kate naravnost seksističen.

"Članek je poln laži. Ne drži, da je vojvodinja zasuta z delom. Vse je pretirano in povsem lažno. Morda so uredniki mislili, da kraljeve družine to ne bo prizadelo, ker so članek objavili na portalu. Kakšna pa je razlika?," pravi vir.

Kate in William sicer slovita kot par, ki jima tožbe proti medijem niso nobena neznanka. Pred tremi leti sta tožila francoski tabloid Closer, ki jima je moral plačati odškodnino, saj so objavili slike s počitnic, na katerih je Kate bila zgoraj brez.