Princ William: “Odkar sem očka, sem bolj sentimentalen ...”

Princ William: “Odkar sem očka, sem bolj sentimentalen ...” (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
13. 1. 2016

Princ William je javno povedal, da ga je očetovstvo zmehčalo in da je postal veliko bolj sentimentalen, kot je bil prej.

Odkar si je princ William s soprogo, vojvodinjo Kate, ustvaril družino, je postal bolj čustven.

"Res je čudno, kako sem se spremenil," je iskren princ. "Včasih nisem bil tako zelo občutljiv in danes se mi zdi, da sem tudi bolj pazljiv in bolj skrben, kot sem bil nekoč, ko še nisem imel otrok."

In res princ William dodaja, da ga prizadenejo vse nepravice, ki se dogajajo tako doma kot po svetu, ko pa gre za otroke, je še toliko bolj čustveno prizadet in bi tako zelo rad pomagal vsem.

"Ko imaš otroka, kar na lepem ugotoviš, da je življenje res zelo dragoceno in da je danost, ki je ponavadi ne znamo dovolj ceniti. Grozna se mi zdi že misel, da bi se mi lahko kaj pripetilo in ne bi mogel videti odraščati svojih otrok, ter tudi to, da bi lahko ostala sama, brez mene na svetu."

Tudi Camilla je čustvena

V TV-intervjuju se je kot zelo čustvena izkazala tudi soproga britanskega prestolonaslednika, princa Charlesa, vojvodinja Camilla. "Res sem zelo ponosna na to, da sem poročena s princem Charlesom. Poglejte samo to, da je imel na primer že pred 40 leti vizijo in je pri svojih 27 letih ustanovil svojo fundacijo, s katero pomaga mladim, ki niso privilegirani. Res zanimivo, da je že tako mlad videl tako daleč," je povedala Camilla in dodala, da jo fascinira tudi Charlesova energija, ki z leti sploh ne pojenja: "Ko si nekaj zamisli, to tudi izpelje, pa čeprav za to dela dan in noč."

Na očetovo dobrodelnost sta ponosna tudi oba sinova, princa William in Harry, ki seveda nikoli ne pozabita omeniti svoje mame, pokojne princese Diane, ki je prav tako delovala na mnogo dobrodelnih področjih. Vedno poudarita, da sama nadaljujeta njeno delo.

Priporočamo